Elma suyu ve sirkesiyle şifa saçıyor! Alzheimer’ın şifresi: Elma

Her mevsimin meyvesi elma, suyu ve sirkesiyle şifa saçıyor. Beyin hücrelerini besleyerek Alzheimer’dan koruyor. Dr. Michelle Schoffro Cook, güçlü hafıza için günde bir tane elma yemenin şart olduğunu söylüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2019 Güncelleme 05 Mayıs 2019, 07:59
Elma suyu ve sirkesiyle şifa saçıyor! Alzheimer’ın şifresi: Elma

İÇİNDEKİLER



Vücudun
yaşamsal fonksiyonlarını kontrol eden beynin sağlıklı olması tüm bedeni etkiliyor. ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, sağlıklı bir beyne sahip olmanın şifrelerini açıklıyor. Alzheimer'dan korunmanın en önemli yolunun beslenmeden geçtiğini söylüyor. Uyguladığı diyetle felçten kurtulan Dr. Cook, kendisi gibi olan hastalara umut aşılıyor. Alzheimer'dan korunmada elmanın mucizevi etkilerine değinen mucize doktor, güçlü beyin için şu bilgileri veriyor:


FELÇ RİSKİNİ AZALTIR
'Günde bir tane elma, doktoru uzak tutar' sözü, aslında elmanın tüm şifasını açıklıyor. Vitamin deposu elma, beynin ihtiyacı olan tüm vitaminleri barındırıyor. ABD'deki araştırmaya göre elma suyu, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yüzde 27 azaltıyor. Beyindeki hasarları gideriyor. Elma suyu, beyin hücrelerini besleyerek unutkanlığa karşı koruyor. Beyindeki sinirleri besleyen bu kırmızı mucize, kasları güçlendiriyor. Serbest radikaller ile savaşan elma, felç riskini de azaltıyor. Kolesterol ilacı yerine geçen elmayı günde bir tane yemek kalp hastalıklarından koruyor. Beyin sağlığını iyileştiriyor. Elma sirkesi de, şifa saçıyor. Felç riskini azaltıyor ve Alzheimer'a karşı koruma sağlıyor.


HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Daha sağlıklı bir beyin için kuruyemiş tüketmek gerekiyor. Beynin yağlı kısımlarını koruyan ceviz, iltihabı azaltıyor. ABD'de yapılan araştırmaya göre yıllardır çözümü aranan Alzheimer için cevizin bir ilaç olabileceği söyleniyor. Muz ve kahveyle içildiğinde faydasını ikiye katlayan ceviz ayrıca kalp sağlığını da koruyor.



OBEZİTEYİ ENGELLER
Modern hayatın fast food'u yerine geçen elma, hem beyin sağlığını destekliyor hem de beyne hastalıklara karşı ihtiyacı olan korumayı sunuyor. Öğlen yemeklerinde bir tane elma yemek, tatlı krizlerini bastırıyor ve tok tutuyor. Elma, elma suyu ve elma sirkesi üçlüsü, sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazını oluşturuyor. Elma sirkesi, yemekte tüketilen kalorinin daha çabuk yakılmasını sağlıyor. Obeziteyle de savaşıyor.


SÜPER BESLENMENİN SEBEBİ - DR. MICHELLE SCHOFFRO COOK​

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: SARIMSAKTAN GELEN ŞİFA