Zeytinin gücü adına! Zeytinyağı diyabete ilaç etkisi gösteriyor

Sağlıklı yağların tüketimi, vücudu hastalıklardan koruyor. Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, zeytinyağının diyabete ilaç etkisi gösterdiğini söylüyor. “Mutlaka zeytin yiyin” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2019 Güncelleme 08 Nisan 2019, 07:58
Zeytinin gücü adına! Zeytinyağı diyabete ilaç etkisi gösteriyor

İÇİNDEKİLER



Tıptaki
teknolojik gelişmeler ve yaşam kalitesinin artması, insan ömrünü uzattı. Ancak beslenme alışkanlıklarındaki değişim, 'hastalıklarla' geçen süreyi uzattı. Yanlış beslenmenin neden olduğu hastalıkların başında gelen diyabet, yediden yetmişe herkesi tehdit etmeye başladı. ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, şeker hastalığıyla mücadelede doğru beslenmenin önemini vurguladı. Şu bilgileri paylaştı...


TRANS YAĞ=HASTALIK
Doğru besinlerin doğru oranda tüketimi ve hareketli bir yaşam, sağlıklı bir hayatın kapılarını aralıyor. Tarlada yetişen doğal besinlerin tüketimi, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Zamandan kazanma adına üretilen hazır ve paketli gıdalar ise sağlığımızla oynuyor. Trans yağ içeren bu besinler, hastalıkların 'ana' nedenini oluşturuyor. Vücudun tanımadığı katkı maddeleri ile dolu olan bu besinler, diyabetten kansere yüzlerce hastalığa neden oluyor.


​KAN ŞEKERİNİ DENGELER
Vücut, yağsız yaşayamaz. Sağlıklı yağları yeterli oranda almamak, vücudun çökmesine neden olur. Sağlıklı yağların başında Omega-3 yağ asitleri gelir. Hücre dokularını yenileyen Omega-3, diyabetten korur. Sağlıklı bir vücut için en faydalı yağlar şöyledir:

Balık: Omega- 3'ten zengin içeriği ile balık, kan şekerini dengeler. Vücuda güç verir. Sardalye, hamsi ve somonu bolca tüketin.
Zeytin: Sağlıklı doymamış yağlar içeren avokado ve zeytin, vücudu hastalıklardan korur.
Zeytinyağı: En faydalı yağlardan biridir. Kan şekerini dengeler.
Ceviz yağı: Salatalara lezzet katar. Vücuda güç verir. Hastalıklardan korur.
Kırmızı et: Doğal otlaklarda yetişen hayvanların etleri, vücuda güç verir.


BİTTER ÇİKOLATA YİYİN
Şeker hastalığından korunmak için elbette şekerli be- sinlerden uzak durmak gerekiyor. Ancak en az yüzde 70 kakao içeren bitter çikolatayı günde 50 gram kadar tüketmek kan şekerini dengeliyor. Açlık hissini bastırıyor.



ÇEMEN OTUNU DENEYİN
İlerlemiş diyabeti olanların beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle çemen otu ve kudret narı, kan şekerini dengeliyor. Kötü kolesterolü düşürüyor. Şeker nedeniyle pankreasın gördüğü zararı onarıyor.


DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: KURU FASULYENİN
ŞİFASINI KEŞFEDİN