Kan şekerin dengelenmesi için kahvaltı önemli! Yumurta ve zeytinyağı tüketin...

Şeker hastalarının en büyük problemi olan açlık krizleri, fazla kiloyu beraberinde getiriyor. Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman kan şekerinin dengelenmesi için kahvaltının önemine dikkat çekiyor. Yumurta ve zeytinyağı tüketilmesini öneriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2019 Güncelleme 02 Nisan 2019, 07:58
Kan şekerin dengelenmesi için kahvaltı önemli! Yumurta ve zeytinyağı tüketin...

İÇİNDEKİLER



Hareketsiz
yaşam ve değişen beslenme alışkanlıkları... Tüm bunlar, diyabetin en önemli nedenlerini oluşturuyor. Çabuk acıkma, çok susama ve sık tuvalete gitme gibi şikayetlerle belirti veren diyabet, hayatı tehdit ediyor. ABD'de kitapları en çok satanlar listesinde yer alan Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, diyabet ilaçlarına savaş açıyor. Şeker hastalığının besinlerden gelen şifasını anlatıyor...


AÇLIK KRİZLERİNİ ÖNLEYİN
Diyabet hastalarının en büyük sıkıntısını kan şekerindeki dalgalanmalar oluşturuyor. Açlık krizlerine eşlik eden kan şekerindeki düzensizlikler, hastaları halsiz düşürüyor. Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman açlık krizlerini engellemenin ipuçlarını sıralıyor:

KAN ŞEKERiNi DENGELEYiN: Kan şekerindeki düzensizlikler, yeme krizlerini beraberinde getiriyor. Bunun için şekeri ve suni tatlandırıcıları hayatınızdan çıkarın. Meşrubat ve meyve sularını tüketmeyin. Balık, yumurta, fındık, ceviz, soya ve kuru bakliyat gibi faydalı vitaminleri bol bol tüketin. Sofranızda balık ve sızma zeytinyağına yer açın.

MEYVE SULARI: İçerdiği yapay tatlandırıcılar ile meyve suları, iştah açıyor. Bel çevresinde kalınlaşmaya neden oluyor.

KAHVALTISIZ OLMAZ: Yapılan araştırmalar kahvaltının kilo vermeye, açlık krizlerini engellemeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Kahvaltıda mutlaka yumurta, ceviz, çekirdek ve fındık yağları tüketmek gerekir.

AZ VE SIK BESLENiN: Her 3-4 saatte bir sağlıklı atıştırmaları tüketmek açlık krizlerini önlüyor.

YATAĞA AÇ GİRİN: Uyumadan önce son 3 saat hiçbir şey yememek gerekir. Yemek yedikten sonra uyumak, kan şekerini yükseltir. Karın bölgesinde yağlanmaya neden olur. Karın bölgesindeki yağlanma, açlık krizlerini artırır.


STRESTEN UZAK DURUN: Stres, açlık krizlerini tetikliyor. Ayrıca kan şekerini yükseltiyor.

ALERJiNiZ VARSA DiKKAT: İnsanlar, alerjisi olduğu besinlere daha çok istek duyar. Bu besinlerden uzak durmak, enerjiyi artırır. Yeme krizlerini önler.

HAREKET EDiN: Düzenli egzersiz yapmak, iştahı düzenler. Açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur.

8 SAAT UYUYUN: Yeterince uyumamak da iştah hormonlarını etkiler. Şeker ve karbonhidrat yemeye karşı ihtiyacı artırır.

SAĞLIKLI BESLENiN: Doğru besinleri doğru oranda tüketmek, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. D vitamini eksikliği, iştahı yükseltir. Omega-3, insülin işlevini kontrol eder. Açlık krizlerini önler.


ŞİFANIN RENGİ KIRMIZI
Nişastalı, glisemik indeksi yüksek besinler, kan şekerinin yükselmesini engelliyor. Balkabağı, bezelye, patates, mısır ve pancar gibi kök sebzeler, günde yarım fincan tüketildiğinde diyabetlilerin şikayetlerini azaltır. Karpuz ve üzüm çok fazla şeker içerdiğinden haftada yarım fincan kadar tüketilmek gerekir.

DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - DR. MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: EKMEK=ŞEKER!