Diyabet aşktan ne anlar! Diyabet cinsel isteksizliğe neden oluyor

Ömürden çalan diyabet, çiftleri de mutsuz ediyor. Sinirlere zarar vererek cinsel isteksizliğe neden oluyor. Dr. Mark Hyman, günde bir elma yenmesini öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2019 Güncelleme 01 Nisan 2019, 07:59
Diyabet aşktan ne anlar! Diyabet cinsel isteksizliğe neden oluyor

İÇİNDEKİLER



Çabuk
acıkma, çok susama, sık tuvalete gitme ve bulanık görme... Tüm bunlar, diyabetin en sık görülen belirtilerini oluşturuyor. Tıptaki gelişmelere rağmen doktorlar hala diyabeti iyileştirecek kesin bir tedavi yöntemi bulamıyor. ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, diyabetin asıl nedeninin yanlış beslenme olduğunu söylüyor. Şu bilgileri veriyor...


7'DEN 70'E RİSK...
Diyabet, bugün kanserden sonra dünyada en çok görülen hastalıklardan biri. Ne yazık ki yapılan araştırmaların hiçbiri, diyabetin tedavisinde kesin bir çözüme götürmüyor. Özellikle geleneksel tıp, diyabetin neden kaynaklandığını araştırmıyor. Günümüzde kullanılan şeker ilaçları, diyabet şikayetlerini yalnızca bir süreliğine ortadan kaldırıyor. Sorunun kökenini tedavi etmiyor. Gelişmekte olan ülkelerde daha sık görülen diyabet, kalp hastalığı, felç, bunama ve kanser dahil pek çok kronik hastalığın genel sebebidir. Diyabet hastalarının üçte biri, kalp hastasıdır. Bu hastaların kalp krizinden ölme riski 4 kat daha fazladır. Diyabet hastaları ilerleyen dönemde 4 kat daha fazla Alzheimer riski taşır.


CİNSEL HAYATI BİTİRİR
Diyabet hastalığı en çok gözlere zarar veriyor. İnce göz damarlarında hasara yol açan diyabet, körlüğe kadar ilerliyor. Yüksek kan şekeri, sinirlere de zarar veriyor. El ve ayaklarda his kaybına, sindirim yavaşlamasına ve eklem ağrılarına neden oluyor. Diyabet hastalarında görülen en büyük sorunu, cinsel isteksizlik oluşturuyor. 40 yaş ve üzerindeki evli çiftlerde görülen isteksizlik ve erken boşalma sorunları, mutluluğu engelliyor. Bu hastalıktan korunmada hastaların ilaç tedavisinin yanı sıra beslenmelerine de dikkat etmeleri gerekiyor.




BU YUMURTA ŞİFA DEPOSU

MALZEMELER:
2 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı doğranmış salatalık turşusu
Yarım çay kaşığı pul biber, bir miktar tuz.

HAZIRLANIŞI: Yumurtayı suda kaynatın. 15 dakika kaynadıktan sonra ateşten alıp, soğutun. Ardından soyup, ikiye kesin. Parçalamadan sarılarını çıkartın. Küçük bir kasede sarılarını çatalla ezin. Turşu, zeytinyağı, pul biber ve tuz serpin. Yumurtaları ara öğün olarak veya salatalara katarak tüketebilirsiniz.



ELMA GİREN EVE DOKTOR GİRMEZ
Her mevsimin meyvesi olan elma, içerdiği vitamin ve mineraller ile sağlığı korur. Günde bir elma tüketmek, hastalıklara savaş açar. Günde bir-iki dilim yiyebilirsiniz. Her çeşit meyveyi günde toplam iki dilimle sınırlandırın.

DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - DR. MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: AÇLIK KRİZLERİNİ ENGELLEYİN