Şekere bağlanma! Dr. Mark Hyman’den diyabetle ilgili ezber bozan bilgiler

Toprakta yetişmeyen, fabrikasyon besinler vücudu bağımlı hale getiriyor. Diyabete neden oluyor. Asitli içeceklerden uzak durulmasını öneren Dr. Mark Hyman, “Yalnızca limonlu su için"” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2019 Güncelleme 30 Mart 2019, 07:58
Şekere bağlanma! Dr. Mark Hyman’den diyabetle ilgili ezber bozan bilgiler

İÇİNDEKİLER



Değişen
beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam, hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bunların başında, diyabet geliyor. ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, diyabetin sadece sağlıklı beslenerek bir haftada iyileşebileceğini söylüyor. Şu bilgileri veriyor... Diyabet, insan ömründen tam dokuz yıl çalıyor! Araştırmalar tarlada ya da bahçede yetişmeyen, fabrikada üretilen şeker yağ ve tuz yüklü işlenmiş yiyeceklerin, bağımlılık yaptığını gösteriyor. Patates cipsleri için yapılan övücü reklamlar brokoli ya da elma için yapılmıyor! Çünkü bu besinler bağımlılık yapmıyor, paketlerde tüketme hissi uyandırmıyor. Ancak cips, kurabiye, dondurma ve gazlı içecekler, sinsi sinsi vücudumuzda bağımlılığa neden oluyor. Bu durum zaman içerisinde diyabete kadar ilerliyor.


VÜCUDA GÜÇ VERİR
Şekerli içecekler, diyabete neden oluyor. Diyabetle mücadele için mutfağımızı yapay tatlandırıcı ve şeker içeren tüm besinlerden temizlemek gerekiyor. Güçlü bir beden için arıtılmış, soğutulmuş ve içerisine birkaç damla limon sıkılmış suyu kana kana içmek yeterlidir. Kilo vermeye yardımcı olan su, tok tutar ve kan şekerini dengeler.



ISPANAKTA ŞİFA VAR

MALZEMELER:
YARIM fincan su, dilimlenmiş domates, altı fincan doğranmış ıspanak, dört yumurta, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Tavaya suyu, domatesi ve ıspanağı koyun. Ispanağın üzerini bir miktar açıp, içerisinde yumurtaları kırın. Tuz, karabiber ve taze kekik serpin. Tavanın üzerine kapağını kapatın. Yumurtalar istediğiniz kıvamda olana kadar pişirin. Üzerine biraz zeytinyağı süzerek servis edin.


DİYET İÇECEK YALANI
Zayıflamak uğruna içilen diyet içecekler, hastalıkları beraberinde getiriyor. Sürekli tüketilmesi halinde kilo alma riskini yüzde 200, diyabet riskini ise yüzde 67 oranında artırıyor! İçerdiği suni tatlandırıcılar, kilo alımına neden oluyor. Bağımlılık yaratan bu besinler, diyabete neden oluyor...



İLACINIZI YİYİN!
Araştırmalar karbonhidratsız da yaşamanın mümkün olduğunu gösteriyor. Buna karşın sebze, bakliyat, tahıl meyve fındık ve cevizde bulunan karbonhidratlar, vücudu güçlendiriyor. Sakatatları yiyemeyenlerin, bu besinleri tüketmesi öneriliyor.


DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - DR. MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: KİLO KİLO TEHLİKE