Tüm hastalıklar bağırsakta saklı! Az yiyenler çok yaşar...

Tüm hastalıklar, bağırsakta saklıydı. Dr. David Perlmutter, güçlü beyin ve bağırsak için diyet yapmanın önemini vurguladı. Yaşlanmayı yavaşlatan bu sürecin sindirim rahatsızlıklarını önlediğini açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2019 Güncelleme 09 Mart 2019, 07:58
Tüm hastalıklar bağırsakta saklı! Az yiyenler çok yaşar...

İÇİNDEKİLER



ABD'li Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, perhizin beyin ve bağırsak sağlığındaki etkisini açıkladı. Şu bilgileri paylaştı: İnsan vücudu açlık dönemlerinde yağı, ketona dönüştürür. Keton, beyin için mükemmel bir yakıttır. Çalışmalar, kısa bir süre kalori alımını azaltmanın yani diyet yapmanın, hücre kayıplarını önlediğini ortaya çıkardı. Bu uygulamanın yaşlanmayı yavaşlattığı, yaşa bağlı kronik hastalıkları iyileştirdiği ve ömrü uzattığı ortaya çıktı. Beyin hücrelerini güçlendiren perhizin sindirim sistemini de düzenlediği saptandı. Vücudu güçlendirmek için yapılan diyet, 24 saat boyunca yemek yemeyip çok miktarda su tüketmekten geçiyor. Bu süreçte kafein kullanımını azaltmak faydalı olacaktır. Yılda dört kez mevsim değişikliklerinde diyet yapmak hem sindirimi dengeliyor hem de beyni güçlendiriyor.


YER ELMASI MUCİZESİ
İçerdiği inülin maddesi ile yer elması tam bir mucizedir. Besleyici içeriğinin yanı sıra lifli yapısı ile sindirim hastalıklarını önlemeye yardımcıdır. Kolon kanseriyle mücadele eden bu besin, hemoroit şikayetlerini azaltır. Bağırsak hareketlerini hızlandıran yer elması, beyin hücrelerini de güçlendirir.


​DOMATES ÇORBASIYLA GÜÇLENİN
Zeytinyağının yarısını tencerede kızdırın. İçine soğan, kereviz ve sarımsakları 5 dakika soteleyin. Domates püresini, kırmızılahanayı, fesleğenlerin yarısını, tavuk ve sebze suyunu da ekleyip kaynatın. 30 dakika kısık ateşte pişirin. Kalan zeytinyağını da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çorbayı 10 dakika dinlendirin. Sonra servis edin.


MALZEMELER: 120 ml zeytinyağı, doğranmış bir adet soğan, doğranmış iki adet kereviz sapı, 2 çorba kaşığı dövülmüş sarımsak, 800 gram domates püresi, doğranmış bir adet kırmızı lahana, 10 yaprak fesleğen, 1.5 litre tavuk suyu, 1.5 litre sebze suyu


DR. DAVID PERLMUTTER - VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ BAĞIRSAK 12

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: GLUTENLE VEDALAŞIYORUZ