Yumurtanın sarısı bitirir kısırlığı!

D vitamini eksikliği kısırlığı tetikliyor. Dr. Taşdemir, ‘Yumurta sarısı ve ton balığı gibi D vitamini deposu gıdalar yiyin’ diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2017 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Yumurtanın sarısı bitirir kısırlığı!

İÇİNDEKİLER

Doğal yollardan bebek sahibi olamayan çiftlerin sayısı artarken, uzmanlardan bu durumun nedenlerine ilişkin önemli açıklamalar geldi. Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir, D vitamini eksikliğinin kısırlığı tetiklediğini söyledi. Dr. Taşdemir, anne-baba olmak isteyenlere şöyle seslendi:

'ÜREMEYİ ETKİLİYOR'
"D vitamini eksikliği; üreme sağlığını, yumurta rezervini, yumurtanın kalitesini ve döllenme oranlarını olumsuz etkiler. Döllenmiş yumurtanın anne rahmine tutunma oranını da düşürür. Bu vitamini güneşten alabileceğiniz gibi ton balığı, uskumru, karides, yumurta sarısı, karaciğer, süt ve süt ürünleri, tahıl gibi ürünlerde de bulabilirsiniz. Kısırlık ve tüp bebek tedavisi görecek hastalar mutlaka D vitamini düzeyine baktırmalı. Özellikle yaşı 35'in üzerinde olan ve güneşten az faydalananlarda eksikliği sık görülür. Eksik vitamin tedavisinden sonraki kısırlık tedavisinden başarılı sonuçlar elde ediliyor."