Günde 1,5 porsiyondan fazla et tüketmeyin

Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda vatandaşı uyaran uzmanlar günde 1,5 porsiyondan fazla et tüketilmemesi gerektiğini söylüyor.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Efe Edem, kurban bayramı öncesi et tüketimi hakkında uyarılarda bulunarak "Kurban bayramını sanki Ramazan bayramı gibi düşünerek daha hafif beslenmeyi tavsiye ediyoruz" derken, günlük et tüketiminde 1,5 porsiyonu geçmemek gerektiğini belirtti.
ETİ YAKARAK YEMEYİN
Fazla et tüketiminin, vücutta yüklenmeye neden olarak yemek sonrasında kalp krizi ihtimalini artırdığını ifade eden Edem, "Yaşlı hastalarımızın, şeker hastalarının ve fazla et tüketiminden kaçınması gereken gut hastalarının hafif yemeye dikkat etmeleri gerekiyor. Gençlerin de çok yoğun şekilde et tüketiminden kaçınması lazım. Türk toplumu olarak eti yakarak yemeği seviyoruz. Bu hem kalp sağlığı açısından hem de ileride gelişebilecek kanser hastalığı açısından büyük risk taşıyor. Etin pişme süresini uzatmadan ve eti yakmadan pişirmek daha sağlıklı olacaktır. Günlük et tüketiminde 1,5 porsiyonu geçmemek lazım. Etle birlikte yeşillik yemek sindirimi kolaylaştırmak açısından çok önemlidir" diye konuştu.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.