Doğru nefes alarak kendinize iyilik yapın

Kendiniz için yapabileceğiniz en basit iyiliğin 'doğru nefes almak' olduğunu biliyor musunuz? Nefes antrenörü Özden Kaftan "Nasıl nefes alırsak öyle yaşarız" diyor

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
Doğru nefes alarak kendinize iyilik yapın

İÇİNDEKİLER

Şifa teknikleriyle 2005 yılında tanışan Özden Kaftan, "Nasıl nefes alırsak öyle yaşarız. Nefes parmak izi gibidir ve doğru nefes almak kişinin kendine yapacağı en basit iyiliktir" dedi. Kaftan, nefes terapisine dair merak edilenleri Cosmopolitan'dan Naime Tercan'a anlattı.

PARMAK İZİ GİBİ KİŞİYE ÖZEL
Doğru nefes almayı öğrenmek mi gerekiyor?

Kesinlikle! Nasıl nefes alırsak öyle yaşarız. Nefes parmak izi gibidir, kimsenin nefesi kimseye benzemez. Çünkü her birimizin geçmiş yaşam travmaları ve bastırılmış duyguları birbirinden farklıdır. Bu yüzden doğru nefes hayatınızı değiştirir. Nefes alışkanlıklarınızı değiştirdiğiniz zaman hayatınızı da değiştirirsiniz.

Nefesimizi doğru kullanmanın ne faydaları var?
Yaşam enerjimizi nefesten alırız. Yaşam iki nefes arasındadır. Nefes alarak doğar, nefes vererek ölürüz. Bana göre nefes en güçlü şifa tekniğidir. Duygusal ve ruhsal detokstur.

Doğru nefesle neler yapabiliriz?
Önemli hastalıkların yüzde 50'ye yakınının hücrelere yetersiz oksijen alınması yüzünden oluştuğu biliniyor. Bunlardan biri de kanser. Bu tip rahatsızlıkların oksijenli ortamda yaşayamayacakları tıbben kanıtlanmıştır. Doğru nefes almaya başladığımızda fiziksel, duygusal ve ruhsal değişim ve dönüşüm başlar.

Nerede eğitim veriyorsunuz?
Özel seanslarımı evimde veriyorum. İlgilenenler www.nefesve.com sayfasından randevu alabilir.