ABD'nin ünlü doktoru Devlet Hastanesi'nde

ABD'de ünlenen Türk çocuk doktoru Volkan Tuzcu, Türkiye'ye döndü. Devlet Hastanesi'nde çalışmayı tercih etti

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
ABD’nin ünlü doktoru Devlet Hastanesi’nde

İÇİNDEKİLER

Amerikalı kalp hastası çocuklar e-doktor uygulamasıyla İstanbul Halkalı'daki Devlet Hastanesi'nde teşhis ediliyor. Nasıl mı oluyor? Tersine beyin göçüyle... ABD'de başarılı çalışmalarıyla ünlenen Arkansas Üniversitesi Çocuk Elektrofizyolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Volkan Tuzcu, ülkesine dönmeye karar verdi. İstanbul Halkalı'da bulunan Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi'nde çalışmaya başladı. Dünyaca ünlü doktor şimdi Amerika'daki hastaneye de çocuklar için e-doktorluk yapıyor. Her gün bilgisayar başında oradaki 100 hasta çocuğun elektrolarını izleyerek raporlar hazırlıyor. Hem Türk hem Amerikalı hasta çocukları tedavi ediyor.

KALP RİTMİ BOZUKLUĞUNU ÇÖZDÜ

Prof. Dr. Volkan Tuzcu henüz 43 yaşında son derece genç bir hekim ama dünya tıbbında çok önemli bir ismi var. Çocukların kalp ritim bozukluğunu ışın kullanmadan tedavi eden yöntem geliştirdi. Kanserojen X ışınlarını kullanmadan ritm bozukluğunu tedavi etti. Ayrıca dünyada son derece yeni olan bir tekniği en fazla kullanan ve güvenilirliliğini kanıtlayan hekim olarak izlendi. Ritm bozukluklarını yakanların aksine o dondurarak daha iyi sonuçlar alınabileceğini kanıtladı. Bunun üzerine tekniği Harward'da kullanılmaya başladı. Çocuk kalp cerrahisi alanında Amerika'nın en büyük hastanesi Arkansas'ta çalışırken Türkiye'ye dönme kararı alan Prof. Dr. Volkan Tuzcu devlet hastanesini seçti.

'DOKTOR YETİŞTİRECEK'

Şimdi her hafta salı günleri tele konferans sistemi ile Mehmet Akif Ersoy Hastanesi hekimleri ve Arkansas Üniversitesi Çocuk Cerrahisi doktorları birlikte konsültasyon yaparak hasta çocukların durumunu inceliyorlar. Amerika'daki çocuklar için buradan raporlarını hazırlayan Prof. Dr. Tuzcu, aynı zamanda buradaki vakaların durumunu ordaki doktorlarla tartışıyor. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi'nde hem hastalara bakacak hem de Türkiye'de bölümü olmayan 'çocuk elektrofizyolojisi' alanında uzman yetiştirecek. Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi'ni maddî durumu yetersiz hastalar için seçtiğini anlatan Tuzcu, 'Onların da bu kalitede tedaviye ihtiyacı var. Ayrıca hastanemizde yeni kurulan 'Çocuk Aritmi Merkezi'yle Türkiye'de bu alandaki ilk doktorları yetiştirmeyi hedefliyoruz.' diyor.