Cinsel isteksizliğe terapi şart!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2009 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15

İÇİNDEKİLER

* Merhaba, biz üç yıllık evli bir çiftiz. Eşimle hemen her konuda çok iyi anlaşıyoruz. Evlilik öncesi iki yıllık da bir arkadaşlığımız var. Ben cinsel açıdan çok istekliyim, ama karım o kadar istekli değil. Haftada bir kere yapmak çoğu kez ona yetiyor, ama bana yetmiyor. Kadınlarda da cinsel isteği artıran ilaçlar var mı acaba? Bize ne önerirsiniz?
Kadınlarda cinsel isteksizliğin ya da yeterli düzeyde olmamasının en önemli nedeni psikolojiktir, çoğu kez terapi ile çözülmektedir. Kadınlarda bu tip ilaçlar da tıpkı erkeklerde olduğu gibi hekim kontrolü altında kullanılması gerekir. Öncelikle terapiye başvurun, yeterli cevap alamazsanız bir jinekologdan yardım alabilirsiniz.

Spirali düzenli kontrol ettirmelisiniz!
* Merhaba, 29 yaşında bir kadınım. Üç yaşında bir çocuğum var. 16 yaşımdan beri düzenli adet görüyorum. Doğum kontrolü için üç buçuk yıl önce spiral taktırdım. Son iki adet dönemim normalden daha uzun sürdü ve kasıklarımda ağrılarım oldu. Bu iki adet döneminde de akıntım oluyor. Bu şikayetlerimin nedeni ne olabilir?
Spiral kullanan kadınlarda özellikle birkaç yıl kullanım sonunda, içeride oluşturduğu tahrişe adet günlerinde uzama olabilmektedir. Akıntı da eşlik ettiğine göre en kısa zamanda jinekologa gitmeniz gerekiyor. Spiralinizi çıkarttırmanız ve tedaviyi görmeniz gerekebilir.