Baş ağrısı için okunacak dualar! Baş ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

Mübarek Ramazan ayı idrak edilirken oruç ibadeti de yerine getiriliyor. Ramazan orucunu tutarken en ok karşılaşılan sorunlardna biri baş ağrısı oluyor. Uzun saatler boyunca aç kalmaktan kaynaklanan baş ağrısını ilaç içemediğiniz için doğal yollarla geçirmeniz mümkün. Peki evde baş ağrısını geçirmek için ne yapabilirsiniz? Günlük hayatınızı olumsuz yönde etkileyen baş ağrısını geçirmek için hangi dua okunur? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2020, 11:13 Güncelleme 29 Nisan 2020, 11:17
Baş ağrısı için okunacak dualar! Baş ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

İÇİNDEKİLER

Baş ağrısı gün içerisinde yapılan tüm aktiviteleri zorlaştırır, gece uykusunu bile olumsuz etkiler. Tüm oruç tutulduğundan dolayı aç kalmaktan kaynaklı baş ağrısı görülür. Bazen iftar yaptıktan sonra bile bu ağrı geçmeyebilir. İşte baş ağrısı problemi yaşadığınızda ilaç almadan da evde doğal yöntemlerle geçirebileceğiniz öneriler...

ORUÇLUYKEN BAŞ AĞRISINI GEÇİREN DOĞAL YÖNTEMLER

-Baş ağrılarının imdadına yetişen etkili yöntemlerden biri buz torbası uygulamaktır. Alın ve şakak bölgesine soğuk bir sıkıştırma uygulanırken baş ağrısından hızlı bir şekilde kurtulmak için omuz arkasına sıcak kompres uygulanmalıdır. Etkili olması için uygulamayı tekrarlayabilirsiniz. Soğuk uygulamalar buz torbaları veya naylon poşetlerle uygulanabilir.

-Baş ağrılarından kurtulmak için çok az bir çaba sarf ederek kolayca Akupunktur noktalarına masaj uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey basınç noktasını bulmak ve üzerine yaklaşık 10 saniye sıkı bir baskı uygulamaktır. Kaşlar arasındaki orta noktada bulunan akupunktur basınç noktasını kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu nokta, stres ve yorgunluğu giderir, stres ve yorgunluğun sebep olduğu baş ağrılarını hafifletir.

-Ferahlatan ve gerginliği alan özelliğiyle dikkat çeken nane-limon karışımı hazırlayın. Temiz bir bezi bu suda ıslatın, sıktıktan sonra alnınıza koyun ve bekletin. Bu işlemi sık sık tekrarlayabilirsiniz. Diğer bir öneri ise nane yağını koklamak olacaktır.

-Limon aromaterapi özellikleri sayesinde baş ağrısına iyi gelir. Bir parça limonu elinizde ovuşturup macun kıvamına getirin ve yüzünüze ve alnınıza sürün. Baş ağrılarının belli başlı sebeplerinden biri strestir. Stres sebebiyle kaslarımız sertleşir ve boyun ağrısıyla başlayıp baş ağrısına çevirebilir. Boynunuzu ve omzunuzu hareket ettirerek ufak egzersizleri deneyin.

-Vücut susuz kaldığında strese bağlı hormonlar yükselir. Bu da damarların daralmasına yol açarak, baş ağrısının oluşmasına neden olur. Baş ağrısının önüne geçmek için sahur ve iftarda bol su içerek vücudunuzun susuz kalmasını önleyin.



BAŞ AĞRISI İÇİN HANGİ DUA OKUNUR?

Evvela başınız ağrıdığı zaman yapacağınız bu duayı sessiz bir ortamda yapıp gürültü kirliliğinin olmadığı bir mekanda gerçekleştirmeniz daha faydalı olacaktır; çünkü stressiz bir ortamda ve gürültüsüz bir mekanda yapacağınız bu niyaz, sizde daha sakin ve daha tesirli bir hal meydana getirecek ve bu durum da baş ağrısının daha kısa süre içerisinde geçmesine ve dinmesine vesile olacaktır inşallah.

"Bismillahi'l-kebiri, neuzü billahi'l-azimi min şerri ırkın ne'aarin ve min şerri harrin-nari."

Bu baş ağrısı duası, din büyükleri tarafından özellikle tavsiye edilmiştir ve kişi Fatiha Suresini okuduktan sonra bu mübarek kelimeleri 7 defa üst üste okuyup ardından da uzanıp 5 dakika boyunca dinlenirse, kişinin baş ağrısından eser kalmayacağı dile getirilmiştir.

Hakikaten şimdiye kadar bu duayı okuyup tarif edildiği şekli ile yapan birçok insanın hayatı değişmiş ve yaşamış oldukları baş ağrısı da tamamen ortadan kalkıp kişinin daha sağlıklı ve daha güzel bir hayat yaşamasına vesile olmuştur.

"Rabbenâ etmim lenâ nûranâ vagfir lenâ, inneke alâ kulli şey'in kadîr."

Baş ağrısı için uygulanabilecek bir başka duanın da yukarıda mübarek kelimelerini vermiş olduğumuz dua olduğunu dile getirmeliyiz, çünkü bu dua ile baş ağrısından kurtulup bedensel bütün rahatsızlıklarını devre dışı bırakan, huzur ve saadete ulaşan insanların aktarımları gerçekten de çok etkileyicidir.

Sessiz bir yerde öncelikle 7 defa İhlas Suresi'ni okuyun, sonra da yukarıdaki mübarek kelimeleri 7 defa üst üste okuyup yine 5 dakika boyunca uzanıp dinlenmeye çalışın. Bu esnada da Allah'ın sonsuz varlığını, birliğini, hikmetini, ilmini ve kudretini düşünerek size mutlaka ama mutlaka yardımcı olacağı gerçeğini de aklınızda bulundurmaya çalışın.

"Allahümme eşfi enteşşafi allehümme a'fintelmuaf."

Sahabe efendilerimizin başı ağrıdığında veya bedensel herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında okudukları bu dua, özellikle migren ağrılarında ve diğer şiddetli baş ağrılarında okunduğunda kişiyi kısa süre içerisinde rahatlatan ve onun yaşamış olduğu musallat ağrıyı bertaraf eden bir mahiyete sahiptir.

Bu duayı sessiz bir yerde 3 defa okuduktan sonra şu ifadeleri de eklemelisiniz:

"Allah'ım bana musallat olan bu ağrı bana eziyet etmekte ve benim hayat standardımı düşürmektedir, sana ibadet ederken bile sıkıntı yaşamaktayım ve bu baş ağrısından kurtulabilmek için sana yönelmekteyim bana merhametini göster, amin."