2019 Temmuz MTV ödemesi nereden ve nasıl yapılır?

MTV ödeme işlemleri araç sahipleri tarafınca araştırılıyor. Araçlarına bu yıl ne kadar vergi ödeyeceklerini MTV hesaplama işlemi vesilesiyle öğrenecek olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı üzerinden meydana getirilen hesaplama işlemlerinin yanında bu sonuçlardan çıkacak ücret ödemesinin nasıl yapılacağını da araştırıyor.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2019, 09:13 Güncelleme 30 Temmuz 2019, 12:46
2019 Temmuz MTV ödemesi nereden ve nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), aracın cinsi, motor silindir hacmi, yaşı, 2018'den önce trafiğe çıkışının olup omadığı ve vergisiz değeri baz alınarak hesaplanıyor. Araç sahipleri İnteraktif Vergi Dairesi'nin internet sitesi 'ivd.gib.gov.tr'den şifre girişi yapmadan MTV Ödeme alanına plaka ve TC Kimlik Numarasını yazarak MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirler.

MOBİLDEN DE ÖDENEBİLİR

Vergi dairesinin internet adresi dışında bankaların internet siteleri ya da mobil uygulamalarından ödeme yapmak da mümkün. Bunun için bankanızın mobil uygulamasındaki 'Vergi Ödemeleri' kısmından 'Motorlu Taşıtlar Vergisi' bölümüne girmelisiniz. Buradaki alana aracınızın plakasını yazıp ödeme yapacağınız borç dönemini seçerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

MTV BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ