Dacia Duster çok daha iddialı

Uygun fiyat ve SUV kullanışlılığını bir araya getiren Dacia Duster’ın yeni nesli, hem tasarım hem teknoloji açısından çağa ayak uydurdu. Yeni Duster, Mart 2018’den itibaren Türkiye’de satışa sunulacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2017 Güncelleme 11 Aralık 2017, 00:00
Dacia Duster çok daha iddialı

İÇİNDEKİLER

Eylül'de Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk gösterimi yapılan yeni Dacia Duster, tamamen yeni bir dış görünüme ve yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oldu. Yeni Duster'ın kullanım ve konfor özellikleri de geliştirilmiş. Ön camın 100 mm öne taşınması ve daha eğilimli hale getirilmesi, kabini daha uzun ve daha geniş hacimli gösteriyor. Yeni gösterge paneli, SUV dünyasıyla uyumlu olarak daha büyük. Orta konsolda eskisinden 74 mm daha yüksek konumlandırılmış MediaNav Navigasyon ve Multimedya Sistemi, sürücülerin bilgileri daha kolay görmesini sağlıyor. Araç, yeni bir elektrik takviyeli direksiyon sunuyor. Direksiyonu döndürmek için gereken gücün yüzde 35 azaltılması, özellikle park etme sırasında faydalı oluyor. Dönüş çapının yüzde 6 azaltılması ile birlikte daha hızlı bir direksiyon tepkisi ve gelişmiş manevra kabiliyeti sağlanıyor. Araç, manevra kabiliyetini artıracak bir dizi sürüş destek ve güvenlik donanımları ile birlikte sunuluyor. 360 derece kamera, hız ayar ve sınırlayıcı, yokuş iniş ve kalkış destek sistemi, otomatik farlar, eller serbest Dacia kart sistemi, otomatik klima, perde hava yastıkları, kör nokta uyarı sistemi gibi... Yeni Duster, 1.6 SCe 115 HP (4x2 ve 4x4) ve 1.2 TCe 125 HP (4x2 ve 4x4) benzinli motorlarda manuel şanzıman sunuyor. 1.6 SCe motorun bir LPG versiyonu da var. 1.5 dCi 90 HP (4x2) ve 1.5 dCi 110 HP (4x2 ve 4x4) dizel motorları manuel vites seçeneği ile birleşiyor. 1.5 dCi 110 HP 4x2 versiyonu EDC otomatik vites seçeneği de sunuyor.


Yeni Duster, mevcut modele göre daha modern ve şık görünüyor.

YÜKSELİŞ SÜRECEK
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: "Dacia, Türkiye pazarında yükseliş trendini sürdürüyor. Dacia'da çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyata sunuyoruz. Bunu yaparken sağlam ve güvenilir otomobilleri, başarısı kanıtlanmış teknolojiler ve güçlü servis ağımız ile destekliyoruz. Dacia'nın amiral gemisi Duster, Dacia'ya Türkiye'de son 5 yılın 4x4 otomobil lideri unvanını kazandırdı. Mart'ta sunacağımız yeni Duster ile markanın Türkiye pazarında yükselişi devam edecek."

Halit BOLKAN