Karsan’a BMW teknolojisi

Yerli otomobil projesinin babayiğitlerinden Karsan, elektrikli minibüs modeli Jest Electric’te BMW teknolojisi kullanıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2017 Güncelleme 27 Kasım 2017, 00:00
Karsan’a BMW teknolojisi

İÇİNDEKİLER

Şehir içi toplu taşımaya yönelik ürünleriyle tanınan Karsan, premium otomobil ve motosiklet markalarından biri olan BMW ile elektrikli motorlu araçlar için tedarik anlaşması yaptı. Anlaşmanın ilk ürünü olan Karsan Jest Electric, koraserinin altında BMW teknolojisi taşıyor. BMW'nin elektrikli motoru ve bataryasıyla sürüş güvenliği, dayanıklılık ve performans avantajı sağlayan Karsan Jest Electric, Madrid Belediyesi ihalesine yönelik kapsamlı testlerde tek şarj ile 180 kilometrelik menzil ve 18 saatlik çalışma süresine ulaştı. Karsan CEO'su Okan Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karsan ile BMW Grubu arasındaki tedarik anlaşmasının önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan diğer projelerde de devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi. Karsan Jest Electric, BMW'nin 94 amper saat (Ah) veya 33 kilowatt saat (kWh) kapasiteli, yüksek voltajlı lityum iyon pilleri tarafından besleniyor.

DÜNYAYA ÇÖZÜMLER
Karsan'ın işbirliklerine ve girişimlerine de dikkat çeken Baş, şunları kaydetti: "Kendi ürünlerini sıfırdan tasarlayıp üreten ve pazara sunan yüzde 100 Türk markası olarak Avrupa'da ve ABD'de de önemli ihalelere giriyor, ticari araç alanında dünyaya çözümler sunmayı sürdürüyoruz. Duyurduğumuz anlaşmalar ve işbirlikleri ise dünya markası olma hedefimizde nasıl sağlam adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. BMW ile yaptığımız tedarik anlaşması da müşterilerimiz tarafından takdir ve talep edilen özelliklerimizi elektrikli versiyonlarımızda da korumamıza ve hatta bir adım öteye taşımamıza olanak sağlamıştır. Karsan ve BMW işbirliğinin ilerleyen günlerde yapılacak olan diğer projelerde de süreceğini düşünüyoruz."