Volkswagen stop etti

Emisyon hilesiyle büyük bir skandala imza atan Volkswagen'de sular durulmuyor. Tüm dünyada dava edilen şirket, satışları durdurdu. Hileli yazılım içeren dizel araçlar Türkiye'den sonra AB'de de satılmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2015 Güncelleme 23 Ekim 2015, 01:26
Volkswagen stop etti

İÇİNDEKİLER

Alman otomotiv devi Volkswagen'de, emisyon hilesinin ortaya çıkmasıyla yaşanan sarsıntı sürüyor. Bir yandan piyasadaki hileli araçlarını geri çağırmaya hazırlanan, bir yandan da tüm dünyadan yağan davalarla boğuşan Volkswagen, satışta da fren yaptı. Şirket, hileli yazılım içeren dizel araçların satışlarını, Türkiye'den sonra Avrupa Birliği'nde de (AB) durdurdu.

KUSUR DÜZELENE KADAR
Sivil toplum kuruluşlarından savcılara, tüketicilerden bakanlıklara kadar tüm dünyadan pek çok kesimin birbiri ardına dava açtığı Volkswagen; egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım içeren dizel araçların AB'deki satışını durdurduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, Euro 5 (EA 189) motora sahip bazı dizel araçların satışının durdurulduğu, bayilerde bulunan araçların ise telafi edici onarımdan sonra satışa sunulacağı belirtildi. Dünya çapında sattığı 11 milyon kadar aracın emisyon testlerinin yanıltıcı yazılım içerdiğini geçen ay açıklayan Volkswagen, Alman düzenleyici kuruluşunun talimatlarının ardından 15 Ekim'de, AB'de sattığı 8.5 milyon aracı geri çağıracağını duyurmuştu.

BİZDE DE DURDU
Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki Jetta ve Caddy modellerin satışını salı günü itibariyle durdurmuştu.