Yeni iş kuralları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 00:02
Yeni iş kuralları

İÇİNDEKİLER

Bundan böyle herkesin aldığı maaşa göre giyinmesi önemle rica olunur. Şirkete Prada ayakkabılar ve Gucci çantalarla geliyorsanız, maddi durumunuzun iyi olduğu görüldüğü için maaşınıza zam yapılmayacaktır. Sıradan ve ucuz yerlerden giyiniyorsanız elinizdeki parayı yeterince iyi idare edebildiğiniz görüldüğü için maaşınıza zam yapılmayacaktır. Bazen marka bazen sıradan yerlerden giyiniyorsanız, herhangi bir sorununuz olmadığı görüldüğü için maaşınıza zam yapılmayacaktır.

HASTALIK DURUMLARI
Herhangi bir hastalığınız durumunda doktor raporu artık kanıt olarak kabul görmeyecektir. Bu kural yerine doktora kadar gidebilen, işine de gidebilir kuralı getirilmiştir.

İZİN GÜNLERİ
Her çalışanın yılda 104 izin günü vardır. Bunlara Cumartesi ve Pazar denir.

WC KULLANIMI
İş gününün büyük kısmının tuvaletlerde harcandığı tespit edildiğinden, bundan böyle tuvalet kabinlerinde kalma süresi 3 dakikayla sınırlanmıştır. 3 dakika bittiği anda alarm çalacak, tuvalet kağıdı otomatikman içeri toplanacak, kabin kapısı açılacak ve yukarıdan otomatik bir fotoğraf makinesi inerek resminizi çekecektir. Bu durumun üst üste iki kez başınıza gelmesi durumunda resminiz şirketin kara listesinde yayınlanacak, resimde sırıttığı tespit edilenler yönetmeliğin akli dengesizlik durumu maddesi kapsamında değerlendirilecektir.

ÖĞLE TATİLLERİ
Zayıf personelin öğle tatili süresi 30 dakikadır. Normal kilodaki personelin öğle tatili süresi, dengeli beslenip formlarını korumalarına yetecek şekilde 15 dakikadır. Okuması biten hemen işinin başına dönebilir.

ALKIŞLI YORUM
Geçen gün metrobüs sırasında, Zincirlikuyu'dayız. Gelecek boş metrobüste oturacak yer kapmak için hazırda bekleyen muazzam bir kalabalık var. Metrobüs gelip kapı açılınca, ilk binen kilolu hatun çantasını düşürüp yere eğildi. Arkasından hızla binen ikinci hatun ona çarpıp yere düşürdü ve kendi ayakkabısı ayağından çıktı, birinci hatunun yanına yığıldı. Biz de ikisinin üstünden geçerek yer kapıp oturduk. Oturup rahat bir nefes alınca yaşıyolar mı diye baktık. Kadınlar Avcılar'a kadar kahkahalarla güldü, sanırım sinir krizi geçirdiler.

GEMİ

Temel'in ineği hastalanmıs. Komşusu Cemal'e gitmiş. - Ula inegun hastalanduğunda ne vermiştun? - Tuz ruhi... - Eyi...... Temel ertesi gün koşa koşa geri dönmüş... - Ula inegum oldi... - O zaman benimci de olmişti...