26 sözleşmeli Bilişim personeli alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı çözümleyici ve mühendis alacak!

Adalet Bakanlığı'nın 2021 yılında sözlemeli personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvuru şartları ve ilanın detayları da kurum tarafından paylaşıldı. Bakanlığa çözümleyici ve ya mühendis olarak başvurmak isteyen adayların KPSS'den en az 60 puan alması gerekiyor. Başvuruların başlamasına çok az bir süre kaldı. Adalet Bakanlığı bünyesindeki Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde çözümleyici ya da mühendis olarak çalışmak isteyenler 26 sözleşmeli Bilişim personeli alımı ne zaman, başvuru şartları neler? şeklindeki soruların yanıtlarını araştırıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 08 Eylül 2021, 07:23 Güncelleme 08 Eylül 2021, 07:23
26 sözleşmeli Bilişim personeli alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı çözümleyici ve mühendis alacak!

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanında Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere toplam 26 Bilişim personeli alacağını duyurdu. Başvuruların başlamasına kısa bir süre kala mühendis ya da çözümleyici personel olarak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde çalışmak isteyenler başvuru detaylarını araştırmaya koyuldu. Peki 26 sözleşmeli Bilişim personeli alımı ne zaman, başvuru şartları neler?

ADALET BAKANLIĞI ÇÖZÜMLEYİCİ VE MÜHENDİS ALIMI 2021

Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere, sözlü sınav başarı sırasına göre 18 mühendis, 8 çözümleyici pozisyonlarda personel alınacak. Başvurular e-Devlet aracılığıyla yapacak. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Başvurular için gerekli koşullar, istenilen belgeler, sınav süreci ile ilgili diğer bilgiler Adalet Bakanlığının internet adresi "www.adalet.gov.tr"de yer alacak.

26 BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adalet Bakanlığı çözümleyici ve mühendis alımı için başvurular 13 Eylül'de başlayacak. Adaylar 24 Eylül tarihlerine kadar başvuru işlemlerini yapabilecek.

GENEL ŞARTLAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

2020-KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (D) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer ÖSYM tarafından belirlenen puanları almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM'nin, bu ilânın son başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" hakkındaki kararı esas alınacaktır.) Ancak, yurt içi veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. (Yabancı dil sınav sonuç belgeleri, belge üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise 5 yıl süreyle geçerlidir.)
Java programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek, (Mezuniyet transkript belgesi de kabul edilecektir.)
En az 1 yıl Bilgi İşlem Merkezlerinde Programcı olarak çalışmış olmak. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi özel kesimde geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır.)

BRÜT ÜCRET TABLOSU