JGK personel alımı başvuru şartları! Jandarma Genel Komutanlığı memur personel alımı başvuru nasıl yapılır?

Devlet kadrolarında iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar açıklanan ilanları yakından takip ediyor. Her hafta birçok kurumdan yeni ilanlar yayınlanıyor. Son olarak Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli memur ve personel alımı yapıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; 32 memur alımı ve 9 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki, JHK personel alımı başvuru şartları nelerdir? Jandarma memur personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 28 Aralık 2020, 09:35 Güncelleme 28 Aralık 2020, 09:35
JGK personel alımı başvuru şartları! Jandarma Genel Komutanlığı memur personel alımı başvuru nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

JGK personel alımı başvuru şartları nelerdir? Jandarma memur personel alımı ilanının yayımlanmasının ardından başvuru şartları ve detayları arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Kurum bünyesinde çalışmak isteyenler başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin araştırma yapıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 32 memur alımı ve 9 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

İLANIN DETAYLARI!

32 memur alım ve 9 sözleşmeli personel alım ilanı yayımlanması dikkat çekti. Memur alım ilanında adaylarda aranan başvuru şartları ve başvuru detayları açıklandı.

Memur alım ilanında, "Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi açıktan atama yoluyla; J.Gn.K.lığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere (10) unvanda (32) açıktan devlet memuru temin edilecektir. " denildi.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular 28 Aralık 2020-15 Ocak 2021 tarihleri arasında internet ortamında alınacaktır. COVİD-19 salgını nedeniyle sınav tarihleri ve diğer aşamalarla (Sınav sonuçlarının duyurulması, sağlık raporlarının alınması vb.) ilgili hususlar ayrıca duyurulacaktır.

JGK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

a. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

b. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

c. Müracaat tarihi [(internetten yapılan başvurunun son günü (15 Ocak 2021)] itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12'nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.

ç. Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

d. Kamu haklarından yoksun bulunmamak.

e. Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,

f. Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

g. Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,

ğ. Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmamak,

h. Başvuru kılavuzundaki Tablo-1'deki kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak.

ı. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde çalışıyor olmamak.

i. Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Devlet Memuru Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak.

j. 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2020 KPSS) girmiş olmak ve Tablo- 1'deki unvanların karşısında belirtilen puan türünden en az 60 puan almış olmak.

k. Avukat unvanına başvuracak adaylar için Tablo-1'de belirtilen Avukatlık Ruhsatnamesine Sahip Olmak.