MEB son dakika: 20 bin ek atama ne zaman? 2020 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

20 bin öğretmen ataması için heyecanlı bekleyiş sürerken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından son dakika ek atama müjdesi geldi. Bakan Selçuk, 2020 yılı için 20 binle sınırlı öğretmen ataması olduğunu, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldiğini dile getirdi. Peki, 20 bin ek atama ne zaman? 2020 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 20 Şubat 2020, 12:36 Güncelleme 21 Şubat 2020, 09:18
MEB son dakika: 20 bin ek atama ne zaman? 2020 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

20 bin ek atama müjdesi geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl gerçekleştirilecek 20 bin öğretmen atamasının yanı sıra bir 20 bin ek atama daha gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu gelişmelerin ardından atama bekleyen binlerce öğretmen adayı, ek atamaların tarihini araştırıyor. Öte yandan 5-22 Şubat tarihleri arasında yapılan sözlü sınava katılan öğretmen adayları ise sonuçları bekliyor. Peki, 20 bin ek atama ne zaman? 2020 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

20 BİN EK ATAMA NE ZAMAN?

Bakan Selçuk 20 bin ek atama olacağı müjdesini verdi. Ancak atamaların hangi tarihlerde yapılacağı henüz bilinmiyor. Tahminlere göre, 2020 yılı 20 bin öğretmen atamasının tamamlanmasının ardından ek atamaların yapılacağı düşünülüyor.

Bakan Selçuk, ek atama ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Tabi gençler üniversiteleri, fakülteleri bitiriyorlar. Bir beklentileri var işle ilgili. Biz de bu konuda son derece büyük derecede bir gayret sarf ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanımıza çok özel bir teşekkür borçluyum. Bu dönem inşallah 20 bin ek atama gelecek. Bir 20 bini geçenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların dönemleri var. Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 binle sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti."

2020 YILI 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

5-22 Şubat'ta sözlü sınavlara katılan adaylar sonuçlara kilitlendi. Yapılan açıklamaya göre, sözlü sınav sonuçları 25 Şubat'ta açıklanacak.

Atama için tercihler 9-13 Mart'ta alınacak. Atamaya ilişkin sonuçlar ise 18 Mart'ta duyurulacak.

TERCİHLER
1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

2. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

3. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

4. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

ATAMALAR

1. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

2. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.