Bakan açıkladı! Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ne zaman? Alım ilanı yayımlandı mı?

Sağlık Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatları için yapılacak olan 17 bin 689 personel alımı hakkında bir süredir açıklama bekleniyordu. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık olarak 17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı. Şimdi sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan vatandaşlar Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alım ilanı yayımlandı mı? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 26 Kasım 2019, 16:00 Güncelleme 26 Kasım 2019, 16:00
Bakan açıkladı! Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ne zaman? Alım ilanı yayımlandı mı?

İÇİNDEKİLER

Kasım ayının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde KPSS tercihleri ile Sağlık Bakanlığı'na 17 bin 689 personel atamasının hangi tarihte yapılacağı merak konusu oldu. Atamayı bekleyen sağlık bölümlerinden mezun binlerce kişi Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ne zaman yapılacak sorusuyla ilgili araştırma yapıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık olarak 17 bin 689 atamasıyla ilgili açıklama yaptı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 17 BİN 689 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık olarak 17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını bildirerek, ilgili talebin Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini, karar çıktığında kılavuzun yayımlanacağını söyledi.

Koca, TBMM'de gazetecilerin soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanlığındaki atamalarla ilgili Koca, "17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Hangi bölümlere kaçar kişi alınmasıyla ilgili de talep, Cumhurbaşkanlığımıza gönderildi. Zannediyorum önümüzdeki haftalar orada değerlendirilip karar çıktığında da kılavuz yayımlanmış olacak. Aralıkta yayınlanır diye ümit ediyorum." diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları henüz açıklanmadı. Açıklandığında başvuru şartları haberimizin içinde yer alacak. Daha önceki alımlara baktığımızda şartların aşağıdaki gibi olması düşünülüyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.