Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları sorgulama: 2019 Göç İdaresi sözlü sınav ne zaman yapılacak?

Göç İdaresi personel alımı için gerçekleştirilen başvuruların sonuçları açıklandı. Büro Personeli ve Sosyal Çalışmacı pozisyonlarına yapılacak alımlar için sözlü sınava katılmaya hak kazananların sınav tarihleri belirlendi. Peki, Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2019 Göç İdaresi sözlü sınav ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 21 Kasım 2019, 14:48 Güncelleme 21 Kasım 2019, 14:48
Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları sorgulama: 2019 Göç İdaresi sözlü sınav ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Göç İdaresia> personel alımı başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından 40 adet Büro Personeli ile 8 adet Sosyal Çalışmacı alımı yapabilmek için 7-11 Kasım 2019 tarihleri arasında başvuru gerçekleştiren adaylardan sözlü sınava katılmaya hak kazananların isimleri, sözlü sınav tarihleri, sınav saati ve sınav salonunu gösteren liste yayımlandı. Peki, Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2019 Göç İdaresi sözlü sınav ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

GÖÇ İDARESİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce pozisyonlar esas alınarak her bir il için ayrı ayrı olmak üzere belirlenen ve ilan edilen pozisyon sayısının 5 (beş) katı kadar sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait liste Göç İdaresi'nin (www.goc.gov.tr) internet adresi üzerinden 20 Kasım 2019 tarihinde duyuruldu.

SONUÇLAR VE SINAV TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLÜ SINAV NEREDE YAPILACAK?

Göç İdaresi sözlü sınavına katılacak adayların, belirtilen tarih ve saatte geçerli bir kimlik belgesi ile Genel Müdürlüğün; Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:4 06370 Yenimahalle/ANKARA adresinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

SÖZLÜ SINAV KONULARI NASIL OLACAK?

Sosyal Çalışmacı pozisyonu için lisans eğitimine ait mesleki bilgiler ile Genel Yetenek, Genel Kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün görev alanına giren konulardan oluşur.

Büro Personeli için Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün görev alanına giren konulardan oluşur.

SÖZLÜ SINAVININ ŞEKLİ VE USULÜ

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar,
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

NOT : Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar bu ilanın (Ç) maddesinde belirtilen sınav başvuru belgelerini en geç 21/11/2019 - 29/11/2019 tarihleri arasında Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne (Çamlıca Mahallesi 122. Cadde No:4 Yenimahalle/ANKARA) elden veya posta yoluyla son başvuru tarihi mesai bitimine kadar teslim edilmesi veya ulaştırılması şarttır.

1) Başvuru sırasında aday tarafından elektronik ortamda doldurulan İş Talep Formunun imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış bilgisayar çıktısı,

2) Diplomanın veya mezun olduğunu gösterir belgenin aslı, noter ya da mezun olunan üniversiteden onaylı sureti veya e-Devlet çıktısı. Yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olan adayların ise Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen denklik belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.),

3) Son altı ay içinde çekilmiş 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf,
4) T.C. kimlik numarası beyanı.