İŞKUR TYP kura sonuçları açıklandı mı? 2019 Okullara güvenlik alımı başvuru kura sonuçları nasıl öğrenilir?

İŞKUR TYP kura sonuçları heyecanla bekleniyor. Okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapabilmek için başvurular geçtiğimiz gün tamamlandı. MEB'e bağlı eğitim kurumlarında 9 ay çalıştırılmak üzere başvuru yapan adaylar için 24-25 Eylül'de kura çekimi yapılacağı bildirilmişti. Peki, İŞKUR TYP kura sonuçları açıklandı mı? 2019 Okullara güvenlik alımı başvuru kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Giriş Tarihi 26 Eylül 2019, 11:21 Güncelleme 26 Eylül 2019, 11:21
İŞKUR TYP kura sonuçları açıklandı mı? 2019 Okullara güvenlik alımı başvuru kura sonuçları nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP kura sonuçları nasıl öğrenilir? Okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapabilmek için TYP kapsamında başvurular 16 - 20 Eylül'de gerçekleştirildi. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, noter huzurunda kura çekiminin 24-25 Eylül'de yapılacağı bildirilmişti. Başvuru yapan binlerce vatandaş, kura sonuçlarını araştırıyor. Peki, İŞKUR TYP kura sonuçları açıklandı mı? 2019 Okullara güvenlik alımı başvuru kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar...

İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

İŞKUR'un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında okullarda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Güvenlik, MEB Çevre Düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik alanlarında görevlendirilecek adayları belirlemek için 24-25 Eylül'de kura yapılacağı bildirilmişti. Başvuur sahipleri kura sonuçlarını araştırıyor. Sonuçların İŞKUR tarafından kısa sürede açıklanması bekleniyor. Adaylar kura sonuçlarını İŞKUR'un e-Devlet sayfası üzerinden öğrenebilecekler.

İŞKUR TYP SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

- Noter kurası yöntemi,

- Liste yöntemi,

- Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANMAKTADIR?

Çevre temizliği

Kamusal altyapının yenilenmesi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması

Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması

Ağaçlandırma

Park düzenlemeleri

Vadi ve dere ıslahı

Erozyon engelleme çalışmaları