Güncel İŞKUR iş ilanları! İŞKUR kayıt nasıl ve nereden yapılır?

İş arayan herkesin başvuruda bulunabileceği açık İŞKUR iş ilanları istihdamın bel kemiğini oluşturuyor. Türkiye genelinde her iş arayanın kriterlerine uygun en güncel İŞKUR iş ilanları, İŞKUR E-Şube aracılığı ile takip edilebiliyor. İŞKUR iş ilanları başvuruları için İŞKUR kaydı oluşturulması gerektiğinden, öncelikle E-Şube üzerinden kaydı oluşturmalısınız. Dilerseniz İŞKUR iş ilanları listesini il ve ilçe ya da meslek grubuna göre de listeli halde görüntüleyebilirsiniz. Yani İŞKUR iş ilanı aramalarınızı meslek ya da lokasyon bazlı olarak yaparak, çok daha geniş bir iş ilanı çeşitliliğine ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2019, 12:30 Güncelleme 25 Eylül 2019, 12:30
Güncel İŞKUR iş ilanları! İŞKUR kayıt nasıl ve nereden yapılır?

İÇİNDEKİLER

Türkiye' de istihdamın en önemli kaynaklarından birisini oluşturan İŞKUR' da her gün yeni iş ilanları kayıtları açılıyor. Bu şekilde ülke genelindeki milyonlarca işsiz, bu İŞKUR iş ilanları aracılığı ile iş sahibi olabiliyor. İŞKUR kaydı bulunan vatandaşlar, güncel İŞKUR iş ilanlarını takip ederek, aradığı kriterlere sahip olan işi daha hızlı ve daha kolay şekilde bulabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamından kolayca güncel iş ilanı takibi imkanı veren İŞKUR sistemini kullanmak için öncelikle İŞKUR kaydı oluşturmak gerekiyor. İŞKUR kaydını kurumun resmi "İnternet Şubesi" üzerinden birkaç dakika içerisinde tamamlayarak, anında güncel iş ilanlarını kullanmaya başlayabilirsiniz. Açık İŞKUR iş ilanları takibini de yine kurumuna "İnternet Şubesi" üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR İş Başı Eğitim Programı Nedir? TIKLA ÖĞREN!

İŞKUR iş ilanları takibini 7 gün 24 saat İnternet Şubesi aracılığı ile yapabilirsiniz. İŞKUR E-Şubesi aracılığı ile Türkiye genelinde işçi arayan işverenlerin iş ilanlarını takip edebilirsiniz. Özellikle İŞKUR E-Şubesi üzerinde güncel iş ilanları ekranından hem meslek hem de eğitim gibi kriterler üzerinden filtreleme yapabilirsiniz. Böylelikle açık yüzlerce İŞKUR iş ilanları içerisinde kriterlerinize uygun olarak aradığınız iş ilanlarına daha kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Milyonlarca vatandaşın kullandığı bir iş ilan sistemi olmasından dolayı, kriterlerinize uygun olarak açılan en yeni İŞKUR iş ilanlarını kaçırmadan, anında başvurularınızı yapabilirsiniz. İŞKUR kayıt işlemleri sırasında verdiğiniz iş arama kriterlerine göre sistem tarafından otomatik önerilen güncel İŞKUR iş ilanlarını da inceleyerek, aradığınız işe kolayca başvurularınızı yapabilirsiniz.

Açık İŞKUR İş İlanı Arama Nasıl Yapılır?

En yeni İŞKUR iş ilanlarını incelemek ve başvurularınızı yapmak için kurumun "İnternet Şubesi" portalında "Açık İş İlanları" sayfasını kullanabilirsiniz. İŞKUR E-Şube portalına bilgilerinizle giriş yaparak, anında açık iş ilanları sayfasını kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer İŞKUR kaydınız bulunmuyorsa hemen İŞKUR E-Şube platformundaki "İş Arayan" kısmında bulunan "Üye Ol" ekranından üyeliğinizi birkaç dakikada tamamlayabilirsiniz. İŞKUR kaydınızı oluşturduysanız veya mevcut İŞKUR hesabınıza giriş yaparak, açık iş ilanlarını inceleyebilir ve başvurularınızı yapın.

  • Tarayıcınızda İŞKUR resmi İnternet Şubesi adresi "esube.iskur.gov.tr" adresini açın.
  • İŞKUR E-Şube platformunda bulunan "Açık İş İlanları Ara" sayfasına tıklatın.
  • İŞKUR Açık İş İlanları Arama sayfasını açtığınızda sizden aradığınız iş niteliklerine göre belirli meslek ve eğitim durumu bilgilerinizi girmeniz talep edilir. Buna göre;
  • Öncelikle sayfanın üst kısmındaki "Aradığınız pozisyon, meslek, nitelik, beceri, firma adını yazınız" yazılı beyaz kutucuğu yazılı olan bilgilerden dilediğinizi yazın.
  • Daha sonra alt kısımda bulunan "Çalışma Yeri" seçiminizi "Yurtdışı" veya "Yurtiçi" olarak yapın.
  • Çalışma yeri seçiminize göre "Ülke", "İl" ve "İlçe" bilgilerini girin.
  • Eğer varsa "İlan No" bilgisini girin.
  • Açık iş ilanları arama süresini "Son 24 Saat", "Son 1 Hafta" ve "Son 15 Gün" seçeneklerinden birisini seçin.
  • Meslek seçiminizi yapın.
  • Öğrenim durumu(kademe) bilgisini seçin.
  • Çalışmak istediğiniz sektörü(meslek türünü) seçin(Özel-Kamu-Yabancı İşveren-Bireysel İşveren).
  • Varsa engelli durumunuzu seçin ve vardiya isteğiniz varsa "Vardiya" seçeneği karşısındaki kutucuğu işaretleyin.
  • Eğer varsa "İşyeri Unvanı" bilgisini girin.
  • Tüm bilgileri girdikten sonra güncel açık İŞKUR iş ilanları listesini seçtiğiniz kriterlere uygun şekilde görüntülemek için "Ara" seçeneğine tıklayın.

Bu işlemleri tamamlayarak anında seçtiğiniz kriterler ile uyumlu olan açık İŞKUR iş ilanları listesini görüntüleyebilirsiniz. Açık İŞKUR iş ilanları listesi içerisinden istediğiniz iş ilanının detaylı incelemesini yaparak, uygun olması halinde anında başvuruları yine İŞKUR E-Şube üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Dilerseniz İŞKUR iş ilanları listesini il ve ilçe ya da meslek grubuna göre de listeli halde görüntüleyebilirsiniz. Yani İŞKUR iş ilanı aramalarınızı meslek ya da lokasyon bazlı olarak yaparak, çok daha geniş bir iş ilanı çeşitliliğine ulaşabilirsiniz.