Ücretli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı? MEB 2019 ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Ücretli öğretmenlik sonuçları, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyen adaylar 6 Eylül'e kada başvurularını tamamladılar. Peki, ücretli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı? MEB 2019 ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Giriş Tarihi 18 Eylül 2019, 07:37 Güncelleme 18 Eylül 2019, 07:37
Ücretli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı? MEB 2019 ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılı ücretli öğretmenlik başvuruları 29 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden alındı. Şimdi ise sıra sonuçlarda. Sonuçları heyecanla bekleyen adaylar, gelecek müjdeli habere kilitlendi. Peki, ücretli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı? MEB 2019 ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sonuçlar henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Ağustos - 6 Eylül 2019 tarihleri arasında başvurusu alınan ücretli öğretmenlik sonuçlarının kısa sürede erişime açılması bekleniyor.

Sonuçlar açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak. Adaylar sonuçlarına MEB'in resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecekler.

2019 - 2020 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI

Ücretli öğretmenlerin maaşı girdikleri ders saatine göre değişir. Bir ücretli öğretmen ayda ortalama 120 ders saati derse girmektedir. Öte yandan ücretli öğretmenler tatillerde ek ders ücreti alamaz. Ayrıca yarıyıl tatilinde de maaş alamaz.

Normal bir ayda ücretli öğretmenin toplam girdiği ders saati sayısını aylık olarak kabul edersek alacağı maaş:

- 1880 TL maaş alacaktır. (16 TL Ders saati ücretidir fakat belli bir ders saati sonrası AGİ(Asgari Geçim İndirimi Hesaba katıldığı için ders saati ücreti artmaktadır.)

- Yatırılacak sigorta pirim gün sayısı: 16 Gündür. Ücretli öğretmenlikte sigorta 30 gün olarak yatırılmamaktadır. 120 saat/ 8'e bölünmektedir. (Toplam ders saati günlük çalışma saatine bölünmektedir).

2019 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

İlk 100 günlük eylem planının yüzde 98 oranında gerçekleştirilmesiyle beraber ikinci eylem planına geçildi ve; "Ek Ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri %100 (iki kat) arttırılacak" maddesi eklendi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bağlanmış emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı bulunmaması,

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesindeki genel şartları taşımak,

* Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olmak.

* Ücretli öğretmenlik başvurusu için KPSS puanı şartı bulunmamakla birlikte, formasyon şartı bulunmamasına karşın formasyona sahip kişiler daha avantajlı olacak.

E-Devlet Şifresi Nereden Alınır?

E-devlet kapısına giriş yapabilmek için kullanıcıların E-devlet şifresi alması şartı mevcuttur. E-devlet şifresini sis-teme giriş yapmak isteyen vatandaşların PTT Merkez Müdürlüklerinden veya yetkili şubelere T.C kimlik kartlarıyla başvuruda bulunması yeterlidir.

Üzerinde T.C kimlik numaralarının bulunduğu fotoğraflı bir kimlik kartı ile (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet, avukat kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim veya savcı kimlik kartla-rı) yurt içindeki PTT şubelerinden 2 TL karşılığında E-devlet şifrenizi almanız mümkündür. Yurt dışında bulunan vatandaşların ise; E-devlet şifresini temin etmek için elçilik ya da konsolosluklara bizzat müracaat etmesi gerekir.

E-devlet Şifresi Nasıl Değiştirilir?

E-devlet sistemine şifre ile ilk defa giriş yapan kullanıcılar güvenlik nedeniyle otomatik olarak "Şifre Değiştirme" sayfasına yönlendirilir. Bu durumda, PTT'den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve istenilen özelliklerden oluşan yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme dilediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.

Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse "Şifre ve Güvenlik Ayarlarım" sayfasından şifre değişikliği işlemlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca PTT şubelerinden tekrar şifre alarak da şifre değiştirebilirsiniz.