Sağlık Bakanlığı atama puanları! 2019 Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 atama taban tavan puanları!

Sağlık Bakanlığı atama taban puanları 2019! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonuçlarını ÖSYM erişi açtı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar sonuç sorgulama ekranına yöneldiler. Aynı zamanda taban puanları ise merak konusu. Peki Sağlık Bakanlığı atama puanları nedir? 2019 Sağlık Bakanlığı atama puanları! 12 bin kişinin yerleştiğini açıklayan ÖSYM dağılımı da paylaştı. Sağlık Bakanlığı yerleştirme sonuçları açıklandı.Sonuçların açıklanmasıyla birlikte taban puanlar belli oldu. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2019, 07:44 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 07:44
Sağlık Bakanlığı atama puanları! 2019 Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 atama taban tavan puanları!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı atama taban puanları 2019! ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Onbinlerce adayın beklediği sonuçların açıklanmasıyla adaylara sorgulama ekranına ulaşmaya çalıştılar. Atama puanları ise merak ediliyor. ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle; KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 28 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle; KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 28 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/programile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecek.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır..

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA PUANLARI

2019 Sağlık Bakanlığı atama puanları! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı. Yerleşen aday sayısının 12 bin kişi olduğunu ÖSYM paylaştı. ÖSYM'nin paylaştığı verilere göre personelı alımı dağılımı şöyle oldu;ortaöğretim 2 bin 243, ön lisans için 2 bin 592, lisans için ise 7 bin 165 olarak duyurdu.