Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri başladı! Tercihleri nasıl ve nereden yapılır?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımlarının tercihleri 7 Ağustos itibariyle başladı. İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere çeşitli branşlarda personel alımı yapılacak. Şimdi başvuru yapacak adaylar Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri nereden yapılır? İşte tercihlere dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2019, 01:21 Güncelleme 07 Ağustos 2019, 02:04
Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri başladı! Tercihleri nasıl ve nereden yapılır?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı 12 bin sağlık personeli alımı için başvuru tarihleri merakla araştırılıyordu. Başvuruda bulunacak olan adayların beklediği tercih işlemleri bugün başladı. Adaylar tercihlerini 7-21 Ağustos tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre yapacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte merak edilen detaylar...

TERCİHLER NE ZAMAN BİTİYOR?

Adaylar tercihlerini 7-21 Ağustos tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek yapabilecek.

BAŞVURU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek yapabilecek. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen ya da elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Odyolog, perfüzyonist, dil ve konuşma terapisti ile sağlık fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların 19 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.

Şahsen başvuru işlemini gerçekleştiremeyecek adaylar, Devlet Personel Başkanlığının internet sayfasında yayımlanan duyuru ekindeki dilekçe ve istenilen belgeleri kurumun adresine iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırabilecek. 19 Ağustos itibarıyla kuruma ulaşmayan dilekçeler işleme alınmayacak.

Odyolog, perfüzyonist, dil ve konuşma terapisti ile sağlık fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar Devlet Personel Başkanlığına başvuruda bulunamayacak.

Devlet Personel Başkanlığının duyurularına istinaden daha önce müracaat etmiş ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvuru yapmaları gerekmeyecek.