Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Alım şartları nelerdir? Atamalar ne zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada sağlık personellerine 12 bin sözleşmeli personel atamasının müjdesini verdi. 2019 yılı içerisinde yapılacak olan 29 bin 689 personel alımında ilk olarak 12 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması yapılacak. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Sağlık Bakanlığı personel alımı atamaları ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2019, 23:30 Güncelleme 08 Temmuz 2019, 23:30
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Alım şartları nelerdir? Atamalar ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı 29 bin 689 personel alımının müjdesini sağlık personelleriyle paylaşmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl Ağustos'ta 12 bin, Eylül-Ekim'de de 17 bin 689 olmak üzere 29 bin 689 sağlık personeli alınacağını açıkladı. Şimdi merakla araştırılan sorular arasında Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir sorusu yer alıyor. İşte detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl Ağustos'ta 12 bin, Eylül-Ekim'de de 17 bin 689 olmak üzere 29 bin 689 sağlık personeli alınacağını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMALARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel ataması için ilanın bir ay içinde yayınlanacağı bildirildi. Atamalar, KPSS puanıyla yapılacak. Temmuz ayı içerisinde yayınlanması beklenen ilan ile ilgili detaylar netleştiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

İlk etapta; 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog odyolog, çocuk gelişimci, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları henüz açıklanmadı. Açıklandığında başvuru şartları haberimizin içinde yer alacak.