MEB sınıf öğretmeni alımı sayısı belli oldu mu? Öğretmen atama kontenjanları, branş dağılımı kılavuzu 2024! Kura tarihi ve KPSS puan şartı!

2024 yılında gerçekleştirilecek olan öğretmen ataması için heyecan dorukta! Öğretmen adayları, 2023 KPSS puanlarını gözler önüne sererek atanma umutlarını Meclis'in gündemine taşıdı. Eğitim camiası, Milli Eğitim Bakanı Tekin'in yaptığı açıklamaları yakından takip ederek atama sürecine dair ipuçları arıyor.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2024, 11:07 Güncelleme 20 Şubat 2024, 11:08
MEB sınıf öğretmeni alımı sayısı belli oldu mu? Öğretmen atama kontenjanları, branş dağılımı kılavuzu 2024! Kura tarihi ve KPSS puan şartı!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Tekin, gelecek şubat döneminde gerçekleştirilecek yeni öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2023 KPSS puanlarıyla yapılacak atamalara ilişkin detaylar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek kadro sayısı doğrultusunda şekillenecek. Bakan Tekin, atanacak kamu personelinin büyük bir çoğunluğunun öğretmen olacağını belirtti ancak henüz kesin bir sayı vermekten kaçındı.

Kabinenin Gündeminde Öğretmen Atamaları
Bakan Tekin, daha önce yapılacağını belirttiği öğretmen atamalarının, önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını ifade etti. Ancak 12 Şubat'taki Kabine Toplantısı'ndan sonra bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı ve branş bazlı kadro dağılımı henüz netlik kazanmadı.

"Öğretmen Ataması Mutlaka Olacak"
Bakan Tekin, öğretmen atamalarının kesinlikle gerçekleşeceğini, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini beklediklerini ve bütçede belirlenen personel sayısının bakanlıklar arası dağılımının ardından kendi kontenjanlarını değerlendireceklerini belirtti.

Branş Bazında Atama Beklentileri
En son Mayıs ayında yapılan 45 bin öğretmen atamasında, sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik ve din kültürü ve ahlâk bilgisi alanlarına yoğun bir şekilde kontenjan ayrıldı. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan atamalar, özellikle Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen illere yönelikti. Bu durum, yeni atama döneminde de benzer branşlara ağırlık verilebileceği beklentisini doğuruyor.

Son Gelişmeler ve Beklentiler
2024 MEB öğretmen atama takviminin ve kontenjan bilgilerinin açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, atama takvimi ve branş dağılımıyla ilgili detayları ilerleyen günlerde paylaşacak. Öğretmen adayları ve eğitim camiası, atamalara ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor.