15 bin öğretmen atama sonuç sorgulama ekranı! 15 bin atama sözlü sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesine 15 bin ek öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Başvurularını tamamlayan çiçeği burnunda öğretmen adayları şimdilerde başvuru sonuçlarının açıklanması için sık sık araştırmalar yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuru sonuçlarıyla ilgili tarih verdi. Peki 15 bin atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Atama tercihleri ne zaman? İşte 15 bin öğretmen atama sonuç sorgulama ekranı!

Giriş Tarihi 25 Aralık 2021, 12:29 Güncelleme 25 Aralık 2021, 12:29
15 bin öğretmen atama sonuç sorgulama ekranı! 15 bin atama sözlü sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 bin yeni öğretmen ataması için geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan atamalarda özellikle İstanbul'a ağırlık verileceğini belirterek, ''Bu atamada ağırlığı 7 bin 500 yeni öğretmen ile İstanbul'a vereceğiz.'' ifadelerini kullandı. Başvurular 27 Eylül - 8 Ekim 2021 tarihinde alınmıştı. Gözler bu kez başvuru sonuçlarında! Peki 15 bin atama sözlü sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Atama tercihleri ne zaman? İşte 15 bin öğretmen atama sonuç sorgulama ekranı ve diğer tüm detaylar...

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15 bin öğretmen ataması için sözlü sınav sonuçları 27 Aralık'ta açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 bin yeni öğretmen atamasına ilişkin "İnşallah 31 Ocak tarihinde bu öğretmenlerimizin atamalarını tamamlayacağız. Bu atamada ağırlığı 7 bin 500 yeni öğretmen ile İstanbul'a vereceğiz. Eğitimdeki; okul, öğretmen, sistem eksiklerini büyük ölçüde giderdiğimiz için inşallah bundan sonra artık enerjimizi kalitenin yükseltilmesine vereceğiz" açıklamasında bulundu.

ÖĞRETMEN ATAMASI İTİRAZ TARİHLERİ

Sınav sonuçlarına ilişkin itiraz 3-7 Ocak tarihleri arasında alınacak. İtiraz sonuçları da 14 Ocak'ta açıklanacak.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Atama tercihleri 21-26 Ocak tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları da 31 Ocak'ta açıklanacak.