Yeşilçam'ın sevilen ismiydi! Tolga Savacı 60 yaşında hayatını kaybetti | Eşi Nermin Bezmen sosyal medyadan paylaştı: "Yüreğim kanıyor!!!"

Son dakika haberine göre, Tolga Savacı’dan hayranlarını üzen haber geldi. Türk dizi ve sinema oyuncusu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın eşi Nermin Bezmen, vefat haberini duyurduğu Instagram paylaşımında, "Yüreğim kanıyor!!! Kanıyor!!! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi." ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2024, 18:35 Güncelleme 27 Şubat 2024, 08:56
Yeşilçam’ın sevilen ismiydi! Tolga Savacı 60 yaşında hayatını kaybetti | Eşi Nermin Bezmen sosyal medyadan paylaştı: Yüreğim kanıyor!!!

İÇİNDEKİLER

ABD'de yaşayan oyuncu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Tolga Savacı ve eşi Nermin BezmenTolga Savacı ve eşi Nermin Bezmen

Savacı'nın eşi Nermin Bezmen, vefat haberini duyurduğu Instagram paylaşımında, "Yüreğim kanıyor!!! Kanıyor!!! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi. Ansızın çıktı sonsuza yolculuğuna. Ben yerle gök, yangınlarla buzlar arasında kayıplarda. Canım Sibel, Zeynep Savacı, canım evlatlarım Pamira, Cazım, Ariella, Shawn, canım torunlarım Pia, Shaya, Luna derin acımızı yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

İstanbul'da 6 Mayıs 1963'te dünyaya gelen Tolga Savacı, Fransız Koleji'nin ardından 1983'te mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti.

Bir süre motosiklet yarışçılığı da yapan Savacı, 1985'te Banu Alkan ile başrol oynadığı "Arzu" filmiyle sinemaya adım attı.

Aynı yıl Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerinde oynayan Savacı, sonraki yıllarda da çeşitli televizyon ve sinema filmlerinde rol aldı.

Yazar Nermin Bezmen ile 2015'te evlenen Savacı, eşiyle ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşamaya başladı.

TOLGA SAVACI KİMDİR?

Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ablası eski manken Sibel Savacı'dır. Ayrıca Zeynep Savacı adında bir kız kardeşi vardır.

Fransız Koleji'ni bitirdi. 1983 yılında mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti. İki yıl İtalya, Almanya, Fransa'da mankenlik yaptı, su topu oynadı. Gençliğinde bir ara motosiklet yarışçılığı yaptı.

Oyunculuğa 1985 yılında "Arzu" filmi ile Banu Alkan ile başrol oynayarak başladı, ardından Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerinde oynadı.

Tolga Savacı, ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte 1992-1993 yıllarında Show TV'de "Coke N Roll" adında bir müzik programı sundu. İkinci eşi Özlem İbrahimoğlu ile evli olduğu dönemde Dalyan'da, iki yıl boyunca "Kano" adında bir butik otel işletti.

Savacı, 3. evliliğini yazar Nermin Bezmen ile yaptı. Eşi ile birlikte ABD'nin New Jersey eyaletine yerleşen Savacı hâlen klasik otomobillerin bakımı üstüne çalışmaktadır.

ÜNLÜ İSİMLERİN PAYLAŞIMLARI!
Savacı'nın acı haberinin ardından ünlü isimlerden paylaşımlar peş peşe geldi. İşte ünlülerin Tolga Savacı paylaşımları...

BÜLENT ŞAKRAK
"Amerikan arabaları tümden sahipsiz kaldı. Ahh tolga abi. Su gibi uyu"

CEYDA DÜVENCİ
"Ahh Tolga... Çok üzgünüm... Şimdi gördüm Nermin hanımın acı dolu paylaşımında... Mekanın cennet olsun"

DENİZ SEKİ
"Ahh Tolga Savacı'yı kaybetmişiz çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine sabır dilerim"

MUAZZEZ ERSOY
"Rahmetle..."

PINAR ALTUĞ

MEHMET ALİ ERBİL

HÜLYA AVŞAR