1,5 ayda 8 kilo verdiren diyet! 39 yaşındaki Pelin Karahan zayıflama sırrını tüm detaylarıyla Ceyda Düvenci’ye anlattı!

Kavak Yelleri ile tanınan Pelin Karahan, 1,5 ay içinde 8 kilo vererek formda bir vücuda kavuştu. Bedri Güntay ile mutlu bir evlilik sürdüren iki çocuk annesi Karahan, zayıflama sırrını ise tüm detaylarıyla Ceyda Düvenci’nin programında anlattı. Sürekli aynı besinleri tüketmediğini dile getiren Karahan’ın diyeti, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. İşte Pelin Karahan’ın kontrollü kilo kaybının sırrı...

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 10:11 Güncelleme 17 Kasım 2023, 12:28
1,5 ayda 8 kilo verdiren diyet! 39 yaşındaki Pelin Karahan zayıflama sırrını tüm detaylarıyla Ceyda Düvenci’ye anlattı!

İÇİNDEKİLER

Kavak Yelleri dizisi ile şöhreti yakalayan Pelin Karahan, birçok dizi ve filmde rol aldı. Kariyeri kadar özel hayatıyla da dikkat çeken oyuncu, 2014 yılında Bedri Güntay ile nikah masasına oturdu ve bu evlilikten iki evladı oldu.

Ünlü oyuncu son dönemlerde ise verdiği kilolar ve formda vücuduyla sık sık magazin gündeminde yer aldı. Uzun bir süre boyunca fazla kilolarıyla mücadele eden Karahan, 1,5 ay içinde 8 kilo vererek tüm dikkatleri üzerine topladı.

Kontrollü bir şekilde fazla kilolarından kurtulan oyuncunun, son görüntüsü büyük beğeni toplarken zayıflama sırrı da merak konusu oldu.

ZAYIFLAMA SIRRINI AÇIKLADI!
Ceyda Düvenci'nin programına konuk olan Pelin Karahan ise zayıflama sırrını tüm detaylarıyla izleyici ile paylaştı.

Yeme alışkanlıkları ve kilosu üzerine konuşan Pelin Karahan, şu ifadeleri kullandı "Artık evde aşırı derecede pasta ve börek gibi şeylere girmiyorum, açıkçası. Her şeyi dengeli bir şekilde tüketiyorum. Kilolarımı verdiğim dönemde bazı şeyleri sınırladım, ancak şimdi makarna ve tatlı gibi şeyleri de tüketiyorum. Ancak her gün sürekli aynı besinleri tüketmiyorum. Her sabah simit ya da poğaça yer miydin? Her akşam mantı ya da makarna"

1,5 AYDA 8 KİLO VERDİREN DİYET!
Pelin Karahan, daha önceki bir röportajında ketojenik diyet uyguladığını belirterek düzenli olarak spor yaptığını söylemişti. Fit bir yaşam tarzını sürdürebilmek için beslenme ve sporun önemli olduğunu vurgulamıştı.

ŞAHAN GÖKBAHAR DA 5 AYDA 28 KİLO VERDİ!
Şahan Gökbakar da kilo vermek için tıpkı Pelin Karahan gibi Hollywood yıldızlarının gözdesi olan ketojenik diyeti tercih etti. Şahan Gökbakar karbonhidratı kısıp yağı yükselten bu diyetle tam 28 kilo verdi.

KETOJENİK DİYET NEDİR?
Ketojenik sözcüğü 'keton' kelimesinden köken alır. Keton aslında hücrelerin kullandığı bir enerji kaynağıdır ve karaciğer tarafından üretilir. Ketojenik diyet ile birlikte kanda keton seviyeleri yükselir. Bu duruma 'ketozis' adı verilmektedir. Kanda şekeri azaldığında ve yağ seviyeleri arttığında hücreler ketonlardan enerji sağlayabilir. Karbonhidratları enerji kaynağı olarak kullanmaktansa yağı yakıta çevirir.

KETOJENİK DİYET NASIL ÇALIŞIR?
Normalde vücut enerji için ilk karbonhidratı kullanır. Fakat beslenmede karbonhidratı kesince bu sefer vücut enerji almak için sırasıyla protein ve yağ kullanmaya başlar. Ketojenik diyette protein alımı normale göre daha az olduğundan bu sefer karaciğer depolanmış yağı keton cisimciklerine çevirerek enerji için kullanmaya başlar.

KETOJENİK DİYETTE GÖRÜLEBİLECEK YAN ETKİLER NELERDİR?
Kabızlık

Kemik erimesi (osteoporoz)

Sidoz (kan pH değerinde düşme)

Olesterol yüksekliği

Böbrek taşları

Karnitin eksikliği