SON DAKİKA: Bozkurt İlham Gencer’den acı haber! 101 yaşında vefat etti! Şarkıcı oğlu böyle duyurdu...

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden biri olan Bozkurt İlham Gencer’den acı haber geldi. Ünlü Türk caz müzisyeni, piyanist şantör Bozkurt İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında vefat etti. Acı haberi sanatçının oğlu Bora Gencer duyurdu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2023, 20:56 Güncelleme 24 Mayıs 2023, 21:06
SON DAKİKA: Bozkurt İlham Gencer’den acı haber! 101 yaşında vefat etti! Şarkıcı oğlu böyle duyurdu...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden biri olan caz müzisyeni Bozkurt İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü özel bir hastanede vefat etti.

ACI HABERİ OĞLU DUYURDU
Bozkurt İlham Gencer'in ölüm haberini, oğlu şarkıcı Bora Gencer, sosyal medya hesabından duyurdu.

Gencer yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Babam Türkiye'nin babası, benim canım varlığımın sebebi dünya iyisi insan adam gibi adam Bozkurt İlham Gencer'i kaybettik.

Gereken bilgileri daha sonra vereceğim. Büyük üzüntü içerisindeyiz, çok uğraştık çok emek verdik. Keşke elimizden daha fazlası gelebilseydi"

İLHAM GENCER KİMDİR?
Bozkurt İlham Gençer 30 Ağustos 1922'de İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden biri olan Gencer ülkede caz müziğinin yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Türkçe sözlü pop müziğini başlatan isim olarak tanınan Gencer 30 Ağustos 2022'de Bodrum'da özel bir etkinlik ile 100. yaşını kutlamıştır. Gecede sanat dünyasına kazandırdığı Ajda Pekkan şarkı söylemiştir. Oğlu Bora Gencer'in organize ettiği geceye bir çok ünlü katılmıştır.

İlham Gencer müziğe ilk kez 1931 yılında henüz beş yaşındayken annesinden aldığı derslerle ve evlerindeki konsol piyanoyu çalarak başladığını, başkaca bir müzik eğitimi almadığını bu nedenle aslında bugün bile nota bilmediğini, doğaçlama çalıp söylediğini kendisiyle yapılan bir radyo röportajında söylemişti.