Türkiye Tek Yürek sunucularından Didem Arslan kimdir? Didem Arslan Yılmaz nereli, kaç yaşında, hangi kanallarda çalıştı, eşi kim?

Didem Arslan Yılmaz, ilk olarak FlashTV'de adını duyurmasının ve ekranların tanınan siması haline gelmesinin ardından çalıştığı çeşitli kanallarda sunduğu programlar ile seyircilerin beğenisini kazandı. Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla gündeme geldi. Kampanyada sunuculuk yapacak isimlerden biri de Didem Arslan Yılmaz oldu. Peki, Türkiye Tek Yürek sunucusu Didem Arslan kimdir? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 15 Şubat 2023, 17:55 Güncelleme 15 Şubat 2023, 17:55
Türkiye Tek Yürek sunucularından Didem Arslan kimdir? Didem Arslan Yılmaz nereli, kaç yaşında, hangi kanallarda çalıştı, eşi kim?

İÇİNDEKİLER

Didem Arslan Yılmaz, Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla gündeme geldi. Kampanyada sunuculuk yapacak isimlerden biri de Didem Arslan Yılmaz oldu.

DİDEM ARSLAN YILMAZ KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Aslen Sivas İmranlılı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da, 12 Ocak 1974'te doğan 49 yaşındaki Yılmaz'ın babası Kasım Arslan, annesi ise Makbule Arslan'dır. Kadıköy Kız Lisesinin ardından 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümünden mezun oldu.

DİDEM ARSLAN YILMAZ KARİYERİ

Gazeteciliğe 1992'de Flash TV'de haber sunarak başladı. Sonra Kanal D'ye geçerek muhabirlik yaptı. Çalar Saat programını Serdar Cebe'yle Haftasonu Haberleri'ni sundu. Daha sonra Uğur Dündar ekibinde Star TV'ye geçti. Daha sonra 2004 yılında Habertürk TV'ye geçti ve Haber Sahası programını sundu.

Haber yolculuğu CNN TÜRK'te 4 yıl boyunca devam etti. Organ nakli dizi haberleri 6 ay devam eden bir programa dönüştü. Bu sürede Sağlık Bakanlığı ve CNN TÜRK'ün birlikte organize ettiği "Hayata Bağış" kampanyası büyük farkındalık yarattı. Organ bağışlarında artışlar gözlendi.

CNN TÜRK'ün ardından 2007-2016 yılları arasında 9 yıl boyunca Habertürk'teydi. Habertürk TV'de 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarını sundu.

13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarını sunan Didem Arslan Yılmaz, 22 Mayıs 2016'da kanal ile yollarını ayırdıktan sonra Twitter'dan yaptığı açıklamayla CNN Türk'ten ayrıldığını ve Habertürk'e geri döndüğünü söyledi. 2020 Ağustos ayında ise Habertürk'teki görevini bırakarak Show TV'de Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programını sunmaya başladı.

Tansu Çiller ile yaptığı bir programda Çiller'in eline tırnaklarını geçirdiğini belirtmiştir. Binali Yıldırım'ı programa davet ederken Ahmet Hakan ile ilgili söyledikleri tartışma yaratmıştır. Pandemi döneminde Türkiye'nin Nabzı programında, Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun sözünü sürekli keserek konuşturmadığı ve davranışı eleştirildiği için tepkiler aldı.