Hande Dönmez: “Beyaz Show dönüm noktam”

Arabesk müziğinin güçlü seslerinden Hande Dönmez Bi’ Başka YouTube kanalına konuk oldu. Son teklisi Püsküllü Bela hakkında konuşan Dönmez, şarkının hikayesini “Ben şarkı arayışı içindeydim. Kendime uygun bir şarkı bulamıyordum. Sonra Şebnem Sungur ile konuşurken bana şarkı yolladı. Şarkıyı dinlerken kendim oynamaya başladım. Ben böyle hissediyorsam, herkes bu enerjiyi alır dedim.” sözleriyle anlattı.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2022, 17:11 Güncelleme 03 Kasım 2022, 17:14
Hande Dönmez: “Beyaz Show dönüm noktam”

İÇİNDEKİLER

Beyaz Show'a katılmasıyla hayatının değiştiğini söyleyen şarkıcı "Beyaz Show. Beyazıt Öztürk programına davet etti. İnanılmaz heyecanlıydım. Bir gün önce bindiğim uçak da düşme tehlikesi geçirdi. O an 'Şimdi değil yarın Beyaz Show var' demişim. Katıldığım programda o haftanın reyting rekoru kırıldı. O programdan sonra çok iyi geri dönüşler oldu." dedi.

Nasılsın, neler yapıyorsun?

Biraz yorucu ama mükemmel.

Yakın zamanda bir şarkı çıkarttın? Nasıl tepkiler aldın?

Kendi şarkım ama ben de dinlerken eğleniyorum. Bu benim için çok önemli. Şarkıyı dinlerken karşı tarafta aynı şeyi hissediyorsa, doğru bir şey yaptığımı düşünüyorum. Bu şarkıda çok keyifli. Yazı yansıtan bir şarkı olsun istedim.

Şarkının bir hikayesi var mı?

Ben şarkı arayışı içindeydim. Kendime uygun bir şarkı bulamıyordum. Sonra Şebnem Sungur ile konuşurken bana şarkı yolladı. Şarkıyı dinlerken kendim oynamaya başladım. Ben böyle hissediyorsam, herkes bu enerjiyi alır dedim.

Klipte neler yaşadınız?

Çok zordu. Klip sonunda 2,5 kilo vermiştim. Ben hep Bodrum ile ilgili bir şey yapmak istedim. Çünkü benim yarı ömrüm Bodrum'da geçti. İkinci memleketim oldu. Klibi Temmuz başında çektik. Yazın en sıcak dönemiydi.

Senin yolculuğunda zorluklar nelerdi?

Çok büyük zorluklarla karşılaştım dersem, samimi olmaz. Benim müzisyenlik yaşantım hep akıcı oldu. Ben 17 yaşında müziğe başladım. Çok şanslıydım, çok iyi müzisyenlerle çalıştım. Yol göstericilerim hep iyiydi. Şimdi ki genç arkadaşlarla rahatlık söz konusu. Belki daha iyidir bilemiyorum ama bizler biraz asker gibi yetiştirildik. Çok disiplinliydik.

Şarkılarında özellikle dikkat ettiğin bir durum var mı?

Ben sahnede türkü de okuyorum, türk sanat müziği de okuyorum, popüler müzik de söylüyorum. Böyle bir ayrımcılığım yok. Benim ruhuma hangi şarkı hitap ediyorsa ben okumaya çalışıyorum.

Şimdi çoğu YouTuber ve TikToker da müzik piyasasına atıldı bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

Bu bir arz talep meselesi. Benim dinlediğimi sen beğenmeyebilirsin, benim dinlediğimi sen beğenmeyebilirsin. Kişinin ruhuna hangi müzik türü hitap ediyorsa onu söylemeli. Hepsine saygım sonsuz.

Son dönemde ağzına takılan bir şarkı var mı?

Sakiler'den Vur Vur.

Sahne aldığında kıyafetlerini nasıl seçiyorsun?

Bence kıyafet saygıdır. Ama ne marka olduğu önemli değil. Temiz derli toplu olunmalı. Kendime zevkime göre, bana yakışanı seçip giyinmeyi seviyorum. Çok kokoş değilim.

Dönüm noktan var mı?

Beyaz Show. Beyazıt Öztürk programına davet etti. İnanılmaz heyecanlıydım. Bir gün önce bindiğim uçak da düşme tehlikesi geçirdi. O an 'Şimdi değil yarın Beyaz Show var' demişim. Katıldığım programda o haftanın reyting rekoru kırıldı. O programdan sonra çok iyi geri dönüşler oldu.

Son dönemde müziğin değeri tık sayısıyla ölçülüyor, ne diyorsun?

Hiç bana göre değil. Müziğin değeri tık ile ölçülmemeli. Benim sanat anlayışıma göre çok tıklanmış şarkı çok iyi şarkı demek değildir.

Neden artık kalıcı şarkı çıkmıyor?

Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Doğru ya da yanlış. Acaba bunun ayrımı mı çok net yapılamıyor? Şarkılar çok çabuk tüketiliyor. 1 ay önce çıkan şarkılar şu an unutuluyor. Eski şarkılar unutulmuyor. Bu şarkılar ölmüyor çünkü bu şarkılarda duygular var.

Yeni neslin düşündüğü kadar şarkıcıların hayatı parlak mı?

Hayatta her şeyin bir bedeli vardır. Yaptığımız iş dışarıdan çok popülaritesi yüksek gözüküyor.