Son dakika: sanatçı Ahmet Turan Şan vefat etti! Baba acısıyla sarsılan Onur Şan'ın paylaşımı yürek yaktı

Son dakika: sanatçı Ahmet Turan Şan vefat etti! Türk halk müziği usta ismi ve şarkıcı Onur Şan'ın babası Ahmet Turan Şan’dan acı haber geldi. Usta sanatçı, bir süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Baba acısıyla sarsılan Onur Şan ise sosyal medya hesabında duygu yüklü bir paylaşımda bulundu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 02 Şubat 2022, 19:30 Güncelleme 02 Şubat 2022, 19:34
Son dakika: sanatçı Ahmet Turan Şan vefat etti! Baba acısıyla sarsılan Onur Şan’ın paylaşımı yürek yaktı

İÇİNDEKİLER

TRT Türk Halk Müziği sanatçısı ve koro şefi Ahmet Turan Şan, Ümraniye'de bir süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

CENAZE TÖRENİ
66 yaşında hayatını kaybeden Şan için yarın Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlenecek, ardından Hekimbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek.

DUYGUSAL PAYLAŞIM
Baba acısıyla sarsılan Onur Şan ise sosyal medya hesabında duygu yüklü bir paylaşımda bulundu.

Onur Şan, çocukluk yıllarına ait bir aile fotoğrafını "Babam, atam, canım. 02.02.2022" notuyla paylaştı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Onur Şan'ın paylaşımına yoğun ilgi gösteren şarkıcıya başsağlığında bulundu.

AHMET TURAN ŞAN KİMDİR?
Ahmet Turan Şan 25 Haziran 1956'da Sivas'ta doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesinin Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünden mezun oldu.

1976 yılında TRT İstanbul Radyosu'nda Amatör, 1981'de de Yetişmiş Sanatçı unvanını kazanan Şan, abisi Ömer Şan, Yücel Paşmakçı, Nida Tüfekçi, Neriman Altındağ Tüfekçi, Orhan Dağlı, Mehmet Özbek ve Arif Sağ gibi önemli isimlerden dersler aldı.

Dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlarda bağlama (saz), şan (ses eğitimi), solfej, repertuar öğretmenliği ve koro şefliği yaptı. Ahmet Turan Şan'ın ses sanatçılığının dışında derleme araştırmaları ve notalama çalışmaları da bulunmaktadır.