Tez gelesin! Neredesin beyim! Turgut Alp, Kuruluş Osman için adeta mihenk taşı olacak! Hasmı da kılıcından payına düşeni alacak!

Neredesin beyim! Tez gelesin! Hasmı da kılıcından payına düşeni alacak! 3. sezon hazırlıkları başlayan Kuruluş Osman'da kadroya katılan yeni isimler yakında belli olacak. Eylül ya da Ekim ayında 3. sezonunun yayınlanması beklenilen Kuruluş Osman'da Turgut Alp'in geri dönüp dönmeyeceği merak hususu olmaya devam ediyor. Tarihte Osman Bey'in beraberinde yer alan ve nice fetihlere katılan Turgut Alp'in Kuruluş Osman'ın hikayesine ne vakit dahil edileceği izleyiciler doğrultusundan merak ediliyor. Bilindiği üzere Turgut Alp, Diriliş Ertuğrul dizisinde Cengiz Coşkun doğrultusundan canlandırılmıştı. Kuruluş Osman izleyicileri Bamsı Beyrek'in ölümünün anında sonrasında Turgut Alp geri dönsün isteklerini sık sık dillendiriliyor.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2021, 08:46 Güncelleme 06 Eylül 2021, 08:46
Tez gelesin! Neredesin beyim! Turgut Alp, Kuruluş Osman için adeta mihenk taşı olacak! Hasmı da kılıcından payına düşeni alacak!

İÇİNDEKİLER

Hasmı da kılıcından payına düşeni alacak! Neredesin beyim! Tez gelesin! ATV ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman'da 3. sezon hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Sezon finali alanında Osman Bey, Malhun Hatun'dan müjdeli bir haber almıştı. Diriliş Ertuğrul'dan bu yana Bamsı Bey karakterini canlandıran Nurettin Sönmez'in diziden ayrılması akıllara Turgut Alp ne vakit geri dönecek sorusunu getirdi. Seyircileri üzen bu gelişmenin sonrasında Turgut Alp'i canlandıran Cengiz Coşkun diziye dönsün şeklindeki yorumlar sosyal medya platformlarında dile getiriliyor. Çünkü tarihi kaynaklarda Osman Gazi'nin fetihleri esnasında Turgut Alp'in yer aldığı belgelerle biliniyor. Hem de yeni sezon evveli diziye ileriki isimler heyecanla bekleniyor.

YENİ PROJESİ KONUŞULUYORDU

Cengiz Coşkun dijital platformda yayınlanacak ve Yavuz Sultan Selim'in hayatını anlatacak bir dizi projesiyle ekranlarda olacak. Dizide Hafsa Hatun'u ise Hazal Filizküçükköse oynayacak.

Ünlü oyuncunun Kuruluş Osman'ın kadrosuna katılıp katılmayacağı ise henüz bilinmiyor. Konu hakkında bir son dakika gelişme yaşanırsa haberimizde yer alacaktır.

TURGUT ALP'İN TARİHTEKİ YERİ

Turgut Alp, Osmanlı İmparatorluğu'nun erken savaşçılarından biriydi. Ayrıca Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin yakın arkadaşıydı. Ömrü boyunca Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi 'ye de hizmet etti. İnegöl'ü ele geçirdi. Bursa'nın fethinde (1326) Orhan Gazi ile beraberdi.

Yaklaşık 125 yaşında öldü. Mezarı İnegöl'de Turgutalp (Genci) köyü mezarlığında bulunur. Ertuğrul Gazi Türbesi'ndeki mezar gerçek değil onursal bir mezardır.

1988 yılında TRT 1'de 12 bölüm olarak yayınlanan Kuruluş "Osmancık" adlı dizide Turgut Alp'i Zekai Müftüoğlu canlandırmıştır.

2014-2019 yılları arasında TRT 1 de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Cengiz Coşkun tarafından canlandırılmıştır.

CENGİZ COŞKUN KİMDİR?

Cengiz Coşkun 29 Nisan 1982'de dünyaya geldi. Aslen Bulgaristan göçmenidir. Spor Akademisi mezunu olan oyuncu aynı zamanda profesyonel basketbolcudur.

2002 senesinde Best Model seçilerek oyunculuk ve modellik kariyerine başlayan Cengiz Coşkun televizyon dünyasına 2005 yılında Rüzgarlı Bahçe dizisi ile adım attı.

2012 yılında gösterime giren Fetih 1453'tür. Ardından Dağ filminde oynayan oyuncu 2013 yılından itibaren Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasının üçüncü sezonunda mücadele etmeye başlamıştır ancak yarışmanın 94. gününde elenmiştir. Diriliş Ertuğrul'daki Turgut Alp karakteriyle milyonların gönlüne taht kurmuştu.

KURULUŞ OSMAN 3. SEZON NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kuruluş Osman 3. Sezon ne zaman başlıyor tüm dizi hayranları tarafından en çok araştırılan konulardan bir tanesi oluyor. Fakat konu ile ilgili oyunculardan ya da yapım ekibinden yayınlanan yeni bölüm fragmanına göre 13 Ekim 2021 çarşamba günü TRT1 ekranlarına geleceği açıklanmıştır.