Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu hakim karşısında! Günlerce konuşulan olayda mağdur polis tehdidi ifşa etti işte ifadeler

İstanbul Beyoğlu'nda bir restoranda başlayan polis ve görevlilere karşı bıçaklı saldırı ve tehditle devam eden olayın baş faili olan ünlü dizi oyuncusu Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu, bugün Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Tutuklu bulunduğu cezaevinde SEGBiS’le ifadesi alınan Çalıkoğlu, kendisini savunduğunu söylerken, Çınar duruşma salonunda hazır bulundu. Çalıkoğlu’nun tutukluluk haline devam kararı verildi, mağdur polisin ifadesi ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021, 16:11 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 17:06
Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu hakim karşısında! Günlerce konuşulan olayda mağdur polis tehdidi ifşa etti işte ifadeler

İÇİNDEKİLER

Çınar ile Çalıkoğlu, Beyoğlu'nda bir restoranda tartışma çıkarmıştı. Görevlilere ve çevredekilere hakaret eden Çalıkoğlu, önce bıçakla çalışanlara ardından kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan polis memurlarına saldırmıştı. Çınar da polis memurlarına hakaret savurarak engel olmaya kalkmıştı. Uzun süre gündemi meşgul eden olay sonucunda çıkarıldıkları İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce Çalıkoğlu cezaevine gönderilirken, oyuncu Çınar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu Çalıkoğlu'nun restoranda bıçakla görevlilere yönelik 'Boğazlarını keseceğim' diyerek tehditler savurduğu ve Çınar'ın polis memurlara karşı 'Sanatçıyım ben. Haritadan kendinize yer beğenin' diyerek polislere yumruk atmaya çalıştığı ortaya çıktı. Çınar hakkında 8 yıldan 11 yıla, Çalıkoğlu hakkında ise 29 yıldan 7 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı.

ÇALIKOĞLU'NUN SAVUNMASI

14 müştekinin bulunduğu davada bugün, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılama yapıldı. Furkan Çalıkoğlu, Segbis'le hakim karşısına çıktı. Furkan Çalıkoğlu, ''Saldırıya uğrayan benim. Zararı karşılamaya hazırım. Bana yargı mensubu olduklarını söylemediler. Alkol çok almıştım. Yüksek sesli bir ortam vardı. Mekandan çıkmamanızı istediler. Mekan görevlisi itiraz ettiğimizi söyleyince masamızı değiştirdi. Bu sırada hakaret ve tehdit içerikli sözler söylemedim. Şapka ve maskeli biri geldi. Nedensizce bana şişeyle vurdu. Şişeyi vuran şahıs mekandan ayrılırken, tepki gösterdim. Diğer mekan çalışanları geldi. Yaka paça aşağı indirdiler. Kavga sürüyordu. Bıçakla kovaladığım dair görüntüleri görünce olayı gördüm. Eğlenmeye gittiğim bir mekanda neden olay çıkartayım. Aşağıdakilerin polis olduğunu bilmediğim için silahı görünce elime aldım. Beni vuracaklarını sandım. Silahın şarjörünü çıkarttım. Ama silahın ağzında mermi varmış. Tetiğe ben basmadım. Üniformalı olduklarını görmedim. Şuurumu kaybettim. Polisiz dediklerinde yere yattım. Kelepçeliydim. Ayşegül nerde dedim. Yanıma getirin dedim. Ayşegül yanıma gelmeye çalışıyordu. Mekan sahiplerine ya da özel güvenlik görevlilerine vurmadım. Kendimi korudum. Aynı şekilde polislere de vurmadım. Saldırılara karşı kendimi korudum.'' dedi.

'HERKES SALDIRDI'

Ayşegül Çınar da mahkemede hazır bulundu. Çınar ifadesinde, 'Yukarı çıkıp masaya oturduk. Masada oturduktan sonra işletmeci gelip, önce bizi göndermeye çalıştı. Sonra başka bir masaya aldılar. İşletmeci ve maskeli arkadaşı yanımıza gelip, aniden şişeyle Furkan'a saldırdılar. Ne olduğunu anlamadık. Yerde sürükleyerek Furkan'ın üstüne geldiler. Herkes saldırdı. Furkan bıçağı aldı. Kendisini korumak istedi. Bıçağı bıraktı. Polisler gelmeden önce Furkan'ın kafasına şişeyi vuran çocuk dışarı çıkıyordu. Bana bir şey oldu sanmış. Ben direkt araca bindim' dedi.


MAĞDUR POLİSİN İFADESİ

Serhat K. isimli Karaköy polis merkezinde görevli polis memuru ifade verdi. "800 metre ilerideki mekana koşarak gittim. Üniformalıydım. Arbedenin ortasına gittim. Bana sürekli, 'Haritadan yer beğenin' diye tehditler savurdu. Aşağı indim. Silahı Furkan patlattı. Furkan'ı gözaltına almaya çalıştık. Furkan'a karşı varolan saldırıları engellenemeye çalıştım.' Bekçi Harun T.,' Ben ilk andan beri olay yerindeydim. İki metre arkasındayım Furkan'ın. Silahı doldurdu. Kasıtlı olarak ateş etti. Şarjörü silahı kaptıran polis arkadaşım aldı. Üç tane bıçak vardı. Büyüktü bıçaklar. Sinkaflı sözler ve hakaretler etti. Ayşegül Çınar'ı hastaneye götürürken ekip otosunda bize yönelik yeniden tehdit ve hakaretler savurdu. Furkan'ın ateş ettiği sırada silahı bize doğru doğrulttu. Restoran görevlisi Volkan da ifadesinde kavgayı anlattı. Alper K., işletme müdürü olayı anlattı. İkilinin kavga ettiğini gördük. Görevli Çağlar Furkan'ı uyardığında Furkan görevlinin boğazına sarıldı. Ayşegül Çınar ise etrafa vazo bardak fırlatıyordu. Şişeyi kafasına vuran Furkan'ın kafasında şişeyi kim kırdı bilmiyorum. Diğer müşteriler de Furkan'dan rahatsızdı. Otelde maddi kaybımız çok yüksek." dedi.


'BELİMDEN SİLAHI ALDI'

Furkan Çalıkoğlu'nun silahını belinden aldığı polis memuru Bünyamin B., "Olay günü gittiğimde Furkan'ın kafası kanıyordu elinde üç tane bıçak olduğunu hatırlıyorum. Kendisini ikna etmeye çalıştık ama bize 'Kendinize haritadan yer beğenin' dedi. O esnada birlikte çalıştığımız Ender Ç., bıçağı alıp bana verdi. Bıçağı ulaşamayacağı bir yere koydum. Silahı çekip alması mümkün değildi biliyormuş gibi tuşa basarak aldı. Silahı kurdu kör noktaya ateşe etmesi için bileğine müdahale ettim. Asansörün oraya isabet etti. Ayşegül Çınar olay esnasında orada bulunan herkese 'Sizi öldüreceğim, basına haber vereceğim." diyordu.

ÇALIŞANA TOKAT!

İfadede bulunan işletme müdürü Alper K., ''Yüksek sesle konuşuyorlardı. Diğer müşteriler rahatsız olmuştu. Mekan güvenliği Çağlar Bey ile masalarına gidip böyle devam ettikleri taktirde kendilerini dışarı alacağımızı söyledik. O esnada Furkan Çalıkoğlu, çalışanımız Çağlar'ın boğazını sıkıp tokat attı. Resepsiyon güvenliklerine polisi aramalarını söyledim. Ayşegül Çınar, insanlara tabak ve bardak fırlatıyordu. Polisler Furkan'ı sakinleştirmeye çalışıyordu. Çalıkoğlu'nun elinde üç tane bıçak vardı. Polisler Furkan'a ters kelepçe yapıyordu. Ayşegül Çınar'da videoya alarak 'Sizi medyaya vereceğim' diye tehdit ediyordu. Çalıkoğlu tam sakinleşmişken Çınar'ın söylemleri yüzünden tekrardan alevleniyordu'' dedi. Duruşmaya ara verildiği esnada Ayşegül Çınar duruşma salonunda kalmaya devam ederek SEGBİS aracığıyla bağlanan tutuklu sevgilisi Furkan Çalıkoğlu ile konuşarak hasret gidermek istedi.


'ÇINAR HAKKINDA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI'

Müşteki avukatı "Tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz. Şikayetimiz devam ediyor. Kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla mahkemenizin görevsizlik vermesini talep ediyorum." dedi. Sanık avukatı "Ağır veya nitelikli yaralı yoktur. Görevsizlik talebinin reddini talep ediyoruz. Çalıkoğlu'nun tek hatasının yemeğe laf etmesi ve garsona tokat atmasıdır. Diğer her şey komplodur. Otel çalışanının tokat yemesi yetkililerde bir sıkıntı yaratmış ve bunun intikamını almışlardır. Ayşegül Çınar'ın ünlü olması nedeniyle medyada linç kampanyası başlatmış ve adeta olay yerindeki herkes 'Vurun kahpeye' sloganı atarcasına davranmıştır.' dedi.

"SILAHI ALDIM AMA AMACIM ÇÖPE ATMAKTI"

Sanık Furkan Çalıkoğlu aylık gelirinin 100 bin TL olduğunu söyleyerek olay günü kız arkadaşıyla eğlenmek için bir mekana gittiğini aktardı. Çalıkoğlu savunmasında "Bizden mekandan ayrılmamız istendi. Ben de tepki gösterdim ama hakaret etmedim. Daha sonra yanımıza işletmeci olduğunu söyleyen şahıs geldi. Özür dileyerek yerimizi değiştirmek istediğini söyledi. Yer değişikliğini kabul edip gösterdiği yere geçtik. Ardından işletme sahibiyle maskeli bir şahıs geldi arkadan litrelik rakı şişesi kırdı kafamda. Kafama şişe indikten sonra o şahıs gitti. Ayağa kalktım tepki gösterdim ama tehdit ve hakaret içerikli bir söz kullanmadım. Beni yaka paça aşağıya attılar. Kavga o esnada sürüyordu. Ben sonrasını tam olarak hatırlamıyorum. Ben daha sonra izlediğim görüntülerden hatırladığım kadarıyla elime bıçak almışım. Benim amacım oradan bir an önce kız arkadaşımla gitmekti. Alt kata indiğimde karşımda birkaç şahıs vardı. Ben onların kolluk görevlisi olduğunu bilmiyordum. Kendileri de bana polis olduklarını söylemedi. Saldırıda bana bir şey yapacaklarını düşünerek silahını da gösterince kesin beni vuracaklar diye düşündüm. Ben silahı aldım ama amacım alıp çöpe atmaktı. Ağzındaki mermi patladı. Ben ateş etmedim. Polisler üniformalıymış ama o an şuurum kapalıydı zaten polis olduklarını bilmiyordum" dedi.

"KİMSEYE 'HARİTADAN YER BEĞEN' DEMEDİM"

Sanık Ayşegül Çınar ise, oturdukları mekandan çıkmalarının istendiğini söyleyerek "Biz de buna tepki gösterdik daha sonra masamızı değiştirdiler. Biz bir süre oturduktan sonra hesabı ödedik. İşletmecinin yanında maskeli bir şahıs vardı. Bir anda şişeyi Furkan'ın kafasında kırdı. Arbede çıktı ve Furkan'ın üzerine 30 kişi bir anda saldırdı. Ben o esnada dışarı çıktım. Furkan kendini korumak için bıçağı eline aldı ama kimsenin boğazına falan dayamadı. Hakaret ya da tehditte bulunmadı kimseyi de yaralamadı. Polisler geldiğinde bana kelepçe takmayı denediler. Ben 'dışarıda medya var bana kelepçe takmayın' dedim. Kimseye, 'haritadan yer beğen' demedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Silah sıkma olayını ise görmedim" şeklinde savunma yaptı.

"HAVADA SİLAHI KURDUĞUNU GÖRDÜM"

Silahı Furkan Çalıkoğlu tarafından alınan müşteki polis memuru Bünyamin B. ise beyanında, olay yerine gittiğinde sanık Furkan'ın kafasının kanadığını söyleyerek "Elinde bıçaklar vardı. Sakinleştirmeye çalışarak bıçakları aldık. Furkan Çalıkoğlu, daha sonra benim belimdeki silahı aldı. Havada silahı kurduğunu gördüm. Polis arkadaşla birlikte üstüne atladık. Kör noktaya ateş ettirmek için bileğini ittik. Silahın şarjörünü ben aldım. Şarjörü aldıktan sonra da tetiğe bastı. Ateş etmeyi denedi. Ayşegül Çınar da orada 'basına haber vereceğim' şeklinde tehditlerde bulunuyordu" dedi.
Duruşmada beyanda bulunan diğer müşteki polis ve bekçiler sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade etti.

Beyanların ardından görüşü sorulan cumhuriyet savcısı mevcut delil durumunu dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti delillerin toplanmamış olması nedeniyle sanık Furkan Çalıkoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Duruşmanın bitmesinin ardından konuşan Ayşegül Çınar "Çelişkili ifade var. Haberlerde yazıldığı gibi 12 yaralı, bıçaklanmalar hiç kimsenin yaralanması yok. Bıçaklanma yok. İfadelerin hepsi çelişkili. Eminim adalet yerini bulacak" dedi.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR

Mahkeme, Furkan Çalıkoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, oyuncu Ayşegül Çınar hakkında, 'görevli memura hakaret' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Furkan Çalıkoğlu hakkında ise 'görevli memura hakaret', 'silahla tehdit', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'mala zarar verme' ve 'silahla yaralama' suçlarından 16 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenmişti.