Meğer Namık Kemal'in efsanevi romanı... Aşk-ı Memnu ekibinden sükse yaratacak yeni proje!

Aşk-ı Memnu ekibinden sükse yaratacak yeni proje! Meğer Namık Kemal'in efsanevi romanı... Şair ve yazar Namık Kemal'in kaleme aldığı ve edebiyatımızın ilk edebi romanı kabul edilen "İntibah" dizi oluyor. Ali Bey'in hikayesini aktaran roman ekranlara aktarılmaya hazırlanıyor. Projenin yönetmenliğini Aşk-ı Memnu dizisinin yönetmenliğini üstlenen Hilal Saral yapacak. Heyecan uyandıran bu gelişmenin hemen ardından Aşk-ı Memnu hayranları dizinin ekranlarda yer alacağı tarihi büyük bir hevesle bekliyor.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2021, 11:42 Güncelleme 28 Temmuz 2021, 11:42
Meğer Namık Kemal’in efsanevi romanı... Aşk-ı Memnu ekibinden sükse yaratacak yeni proje!

İÇİNDEKİLER

4 Eylül 2008'de başlayan ve 24 Haziran 2010 tarihinde dikkat çeken bir finalle ekranlara veda eden Aşk-ı Memnu dizisinin ekinden yepyeni bir proje geliyor. Ünlü şair ve yazar Namık Kemal'in ilk kez 1876'da yayımlanan İntibah isimli klasik romanı ekranlara aktarılacak. İntibah, BKM'nin yapımcılığında dizi olmaya hazırlanıyor. Dizinin yönetmenliğini ise Aşk-ı Memnu dizisinin yönetmeni Hilal Saral üstlenecek. Aşk-ı Memnu hayranlarını heyecanlandıran bu gelişmenin hemen ardından dizinin çekimlerinin ne zaman başlayacağı, kadrosunda hangi isimlerin yer alacağı ve hangi kanalda yayınlanacağı gibi gelişmeler akıllardaki yerini almaya başladı.

YENİ PROJE GELİYOR

2010 yılında duygu yüklü bir finalle ekranlara veda eden Aşk-ı Memnu dizisinin ekinden yepyeni bir proje geliyor.

Ünlü şair ve yazar Namık Kemal'in ilk kez 1876'da yayımlanan İntibah isimli klasik romanı ekranlara aktarılacak.

İntibah, BKM'nin yapımcılığında dizi olmaya hazırlanıyor. Dizinin yönetmenliğini ise Aşk-ı Memnu dizisinin yönetmeni Hilal Saral üstlenecek.

Aşk-ı Memnu hayranlarını heyecanlandıran bu gelişmenin hemen ardından dizinin çekimlerinin ne zaman başlayacağı, kadrosunda hangi isimlerin yer alacağı ve hangi kanalda yayınlanacağı gibi gelişmeler akıllardaki yerini almaya başladı.

İNTİBAH HAKKINDA

Gerçekçi bir dille yazılmış olan İntibah, aşırı korumacı bir aile tarafından yetiştirilen bir delikanlının yaşamın zorluklarıyla başa çıkamaması ve gerçek dünyaya uyum sağlayamamasını konu alır.

Roman akıcı bir anlatıma sahiptir. Yaşanan olaylar karşısında soğukkanlılığını koruyamayan, pek düşünmeden ani kararlar veren delikanlı, hem kendisinin hem de sevdiklerinin hayatını mahvedecektir.

"Son pişmanlık fayda etmez" şeklinde özetlenebilecek olan olaylar dizisi, dönemin yaşam tarzı, alışkanlıkları ve artık günümüzde geçerliliği kalmamış sosyal düzen içerisinde anlatılır.

Uyanış anlamına gelen İntibah, gerek yazıldığı dönemle, gerek dönemin edebiyat anlayışıyla ilgili fikirler vermesi bakımından önemlidir.