Orta Direk Şaban ne zaman çekildi, kaç yılında? Orta Direk Şaban film konusu nedir, oyuncuları kimler?

Akşam kuşağında yer alan dizi ve filmleri yakından takip edenler Orta Direk Şaban ne zaman çekildi, kaç yılında? Sorusunun yanıtını araştırır oldu. Bu akşam televizyon ekranlarında yayınlanan ve başrollerinde Kemal Sunal’ın yer aldığı efsane filmlerden biri olan Orta Direk Şaban hala ilk günkü gibi ilgiyle izleniyor. Bir yandan da Orta Direk Şaban film konusu nedir, oyuncuları kimler? Sorgulaması sıklıkla yapılıyor. İşte tüm bilgiler…

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2021, 21:20 Güncelleme 22 Temmuz 2021, 21:21
Orta Direk Şaban ne zaman çekildi, kaç yılında? Orta Direk Şaban film konusu nedir, oyuncuları kimler?

İÇİNDEKİLER

Orta Direk Şaban ne zaman çekildi, kaç yılında? Orta Direk Şaban konusu nedir, oyuncuları kimler? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıkça yapılır oldu. Konusu ve oyuncularıyla dikkat çeken ve izleyenleri kahkahalara boğan filmin başrolünde Kemal Sunal yer alıyor ve herkesi güldürüyor. Orta Direk Şaban filmi hakkındaki bilgiler de merak ediliyor.

ORTA DİREK ŞABAN NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Orta Direk Şaban filmi İstanbul'da çekildi. Yeşilköy'de Kartal Tibet yönetmenliğinde çekilen Orta Direk Şaban 1984 yapımı filmdir.

ORTA DİREK ŞABAN KONUSU NEDİR?

Bir fabrikada memur olarak çalışan Şaban kendi halinde bir hayat süren ve kıt kanaat bir yaşam sürmektedir. Kendisiyle aynı mahallede oturan ve aynı fabrikada sekreterlik yapan ve ünlü petrol zengini Adnan Bıçakçı'nın katkılarıyla ünivesitede okuyan Bahar'ı deliler gibi sevmektedir. Ancak karşısında çok güçlü bir rakibi vardır: Türk basketbol şampiyonu, başarılı sporcu Erkan'da Bahar'a ilgi duymaktadır. Bahar'ın gözü de ünlü sporcu Erkan'dadır. Adnan Bıçakçı'nın Bahar'ın öz torunu olduğunu açıkladıktan sonra Bahar gangsterler tarafından kaçırılır. Ancak onu kurtarmak için tek uğraşan kişi sevgilisi Erkan değil Orta Direk Şaban'dır.

ORTA DİREK ŞABAN OYUNCULARI KİMLER?

Kemal Sunal - Şaban
Bahar Öztan - Bahar Gökçe
Yalçın Tülpar - Erkan
Ergun Köknar - Adnan Bıçakçı
Yavuzer Çetinkaya - Çete Reisi Çakal
Reha Yurdakul - Şükrü Bey
Renan Fosforoğlu - Gıyasettin Amca
Memduh Ün - Tahsin Bey
Oktar Durukan - Kara Bela Kadir
Coşkun Göğen - Sinyor Lopez
Sırrı Elitaş - Adnan Bıçakçı'nın Adamı
Mehmet Uğur - Adnan Bıçakçı'nın Adamı
Tahsin Koray - Adnan Bıçakçı'nın Adamı
Celal Yonat - Celal
Fatih Özses - Çete Elamanı
Dinçer Çekmez - Antrenör


Hüseyin Kutman - Basketbol Antrenörü
Baykal Kent - Basketbol Antrenörü
Hayri Caner - Kahveci
Ekrem Dümer - Doktor Sami
Hikmet Karagöz - İşportacı