Survivor 2021 yarı finalisti İsmail Balaban kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İsmail Balaban kimdir?

İsmail Balaban kimdir? Survivor 2021 yarı finalisti İsmail Balaban kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları arama motorları üzerinden çok fazla araştırılmaya başlandı. TV8'in fenomen yarışması her sezonuyla ilgiyle izleniyor ve bugün yarı final, yarın final heyecanı yaşanacak. Yarı final koltuğunda oturan Survivor İsmail Balaban'ın hayatı hakkındaki bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2021, 08:17 Güncelleme 25 Haziran 2021, 08:17
Survivor 2021 yarı finalisti İsmail Balaban kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İsmail Balaban kimdir?

İÇİNDEKİLER

Survivor izleyicileri tarafından İsmail Balaban kimdir? Sorusunun yanıtı gündemde yoğun bir şekilde araştırılanlar arasında yer aldı. TV8 akşam kuşağında izlenen fenomen yarışmada finale az bir zaman kaldı ve yarı finalistlerden özellikle İsmail Balaban'ın hayatına dair bilgiler de araştırma konusu oldu. Survivor'daki başarılarının yanı sıra özel hayatıyla da gündeme gelen Survivor 2021 yarı finalisti İsmail Balaban kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

SURVİVOR İSMAİL BALABAN KİMDİR?

Balaban, 3 Eylül 1987 tarihinde Antalya'da dünyaya geldi. 652 ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek iki kez başpehlivan unvanını kazanmıştır. 2013 yılında Ali Gürbüz'ün doping testi pozitif çıktığı için kaybettiği başpehlivanlık finalinin 1.si ilan edilmiştir. Antalya'nın, Cengiz Elbeye'nin ardından son yıllarda çıkardığı Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu ve Ali Gürbüz gibi önde gelen başpehlivanları arasında yer alan İsmail Balaban, imkansızlıklara rağmen pes etmeyerek er meydanının yıldızları arasına adını yazdırdı.

"Sarı Fırtına" lakaplı İsmail Balaban, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası'nda da minderde esti. Dünya Etnospor Konfederasyonu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen, 42 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyonada başpehlivan Balaban, +90 kiloda rakibi Ömer Yavuz'u yenerek zirvedeki yerini aldı.

İSMAİL BALABAN BAŞARILARI

• 2012 Kırkpınar Başaltı üçüncülüğü
• 2013 Kırkpınar başpehlivanlığı
• 2014 Kurtdereli başpehlivanlığı
• 2014 Kırkpınar ikinciliği
• 2015 Kurtdereli ikincliği
• 2016 Kurtdereli üçüncülüğü
• 2017 Kırkpınar başpehlivanlığı
• 2018 Kurtdereli başpehlivanlığı
• 2019 Elmalı Yağlı Güreşleri ikinciliği