‘Diyarbakır başkentimiz’ deyip ibreyi şaşıran Ersin Korkut anında çark etti! ‘Herkesten özür dilerim’

Ersin Korkut, sosyal medya platformun TikTok’ta yayınlanan videosuyla dikkat çekti. Söz konusu videoda Diyarbakır için 'başkent’ ifadesini kullanan Korkut’a tepkiler çığ gibi büyüdü. Ersin Korkut’a Türkiye’nin başkentinin Ankara olduğunu hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, ‘Ersin Korkut Tutuklansın' hashtagi açtı. Kısa sürede eleştirilerin hedefinde yer alan Korkut ise çok geçmeden geri adım attı. Konuyla ilgili açıklama yapan oyuncu herkesten özür diledi.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2021, 12:22 Güncelleme 10 Nisan 2021, 12:51
‘Diyarbakır başkentimiz’ deyip ibreyi şaşıran Ersin Korkut anında çark etti! ‘Herkesten özür dilerim’

İÇİNDEKİLER

Ersin Korkut, aynı şahısın "Sen de başkanımız olmak ister misin?" sorusu karşısında da "Başkan ben olayım" ifadelerini kullandı. Oyuncunun yanındaki kişi ise "Belki ülke daha iyi yönetilir" dedi.

Kısa süre içinde sosyal medyada #ErsinKorkutTutuklansın hashtagi açıldı ve en çok konuşulan konuların başında yer aldı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, başlık altında binlerce yorum yaparak Ersin Korkut ve yanındaki şahsı eleştirdi.

Tepkiler çığ gibi büyürken Ersin Korkut, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Ersin, herkesten özür dilediğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Ben Diyarbakır'ı bu yörenin, bölgenin kültür başkenti anlamında söyledim. Hatta gündüz bunu anlatan bir paylaşım da yaptım. İzmir Ege'nin kültür başkenti, merkezidir. Bunun gibi..."

"Bu anlamda söyledim ama düşüncemi doğru ifade edemedim. Ben siyasetten anlayan bir insan değilim. Tabii ki bir tek başkentimiz vardır ve 'Ankara'dır. Çok üzgünüm. Ben Türkiye'de herkesin birlikte mutlu bir şekilde yaşamasından başka hiçbir şey düşünmem. Herkesten özür dilerim"