Kuruluş Osman 49. bölüm fragmanında düşmanına diş biliyor! Suyun onu boğmadığını ateşin onu yakmadığına inanırlar

Soluksuz izlenen sahneleriyle çarşamba günlerinin en çok izlenen dizisi Kuruluş Osman'da Savcı Bey'in oğlu Bayhoca'nın şehit olması yürekleri dağladı. Ancak Savcı ve Lena, Osman Bey'in ele geçirdiği Flatyos'u öldürüp oğullarını intikamını aldı. Ayrıca Kara Şaman Togay, Papalık ajanları Süleyman ve Melik’in teşviki ile uç bölgesine geldi. Togay, ikiliyle buluşmayı beklerken, Osman Bey’in talimatıyla hainleri ortaya çıkarmaya çalışan Göktuğ’u karşısında buldu. Bölüm sonrası Kuruluş Osman 49. bölüm fragmanı ATV ekranlarında izleyici karşısına çıktı. Fragmanda Demirci Davut'un Kara Şaman Togay hakkında bildiklerini Osman Bey'e aktardığı görülüyor.

Giriş Tarihi 04 Mart 2021, 09:27 Güncelleme 04 Mart 2021, 13:34
Kuruluş Osman 49. bölüm fragmanında düşmanına diş biliyor! Suyun onu boğmadığını ateşin onu yakmadığına inanırlar

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman 49. bölüm fragmanında düşmanına diş biliyor! Efsanesiyle adından söz ettiren dizinin yeni bölüm fragmanında Demirci Davut'un Kara Şaman Togay hakkındaki "Suyun onu boğmadığını ateşin onu yakmadığına inanırlar" bu sözleri dikkatleri üzerine çekti. Göktuğ yanında getirdiği sahte belgeleri kullanarak hainlerin kim olduğunu bulmayı umarken Togay'ı karşısında bulunca şoke oldu. Togay, Geyhatu'ya ihanet etmenin cezasını Göktuğ'a ödeteceğini söyleyerek sürpriz biçimde saldırıya geçti ve Kuman askerlerini büyük bir ustalıkla saf dışı bıraktı. Kuruluş Osman 48. bölüm fragmanında ise ortalığın iyice karıştığı görülüyor.

KURULUŞ OSMAN 48. BÖLÜMDE NELER OLDU?

"Obada bir hain vardır ve en yakınımızdadır"

SAVCI BEY FLATYOS'TAN İNTİKAMINI ALABİLECEK Mİ?

Nikola ve Flatyos tarafından tuzağa düşürülerek Alpleriyle birlikte çembere alınan Osman Bey, bir ölüm kalım savaşının ortasında kalır. Bayhoca'nın yaralanması ile sarsılan Kayı Alpleri, Bizans kuvvetlerine karşı hayatta kalma mücadelesine girişir. Savcı Bey, Flatyos'un attığı oklarla yaralanan oğlunu savaş meydanından çıkarmaya çalışırken; Osman Bey çemberi yarabilmek için beklenmedik bir hamle yapar.

OSMAN BEY'İN YENİ BELALISI KARA ŞAMAN TOGAY

Papalık ajanları Melik ve Süleyman'ın teşviki ile uç bölgesine gelen efsanevi Moğol komutanı Kara Şaman Togay, obadaki hainler ve Bizans'la mücadele eden Osman Bey'in yeni bir cephe açmasına neden olur.

Tüm dengeleri alt üst eden bu gelişmeyle yeni bir fırsat yakaladığını düşünen Nikola, Osman Bey'e karşı intikam yemini eder. Osman Bey, Nikola'nın tuzağına düşmesine neden olan haini yakalamak için and içerken; elindeki ipuçlarını değerlendiren Malhun Hatun hainin obanın içinde olduğu konusunda uyarıda bulunur.

YARALANAN BAYHOCA'NIN AKIBETİ NE OLACAK?

Osman Bey ve Alpleri Bizans kuvvetlerinin kıskacından nasıl kurtulacak? Flatyos ve Nikola, savaş meydanından galibiyetle ayrılabilecek mi? Yaralanan Bayhoca'nın akıbeti ne olacak? Osman Bey, obadaki haini bulabilecek mi?

Uç bölgesine gelen Moğol komutanı Kara Şaman Togay kim? Göktuğ ve Togay savaşı nelere sebep olacak? Süleyman ve Melik'in Türkleri uç bölgesinden söküp atmak için kurduğu plan ne? Malhun Hatun ve Bala Hatun arasındaki gerilim nasıl sonuçlanacak? Malhun Hatun hainin bulunması için nasıl bir strateji izleyecek, elindeki ipuçlarını Osman Bey'le paylaşacak mı? Dündar Bey planında başarılı olabilecek mi?

KARA ŞAMAN TOGAY VE GÖKTUĞ BÖYLE YÜZLEŞTİ

Kara Şaman Togay, Papalık ajanları Süleyman ve Melik'in teşviki ile uç bölgesine geldi. Togay, ikiliyle buluşmayı beklerken, Osman Bey'in talimatıyla hainleri ortaya çıkarmaya çalışan Göktuğ'u karşısında buldu.

Göktuğ yanında getirdiği sahte belgeleri kullanarak hainlerin kim olduğunu bulmayı umarken Togay'ı karşısında bulunca şoke oldu. Togay, Geyhatu'ya ihanet etmenin cezasını Göktuğ'a ödeteceğini söyleyerek sürpriz biçimde saldırıya geçti ve Kuman askerlerini büyük bir ustalıkla saf dışı bıraktı.

Togay ile amansız bir mücadeleye girişen Göktuğ düşmanı ile baş edemeyerek yaralandı ve zorlukla kaçmayı başardı. Togay, Kuman askerlerinin çoğunu acımasızca öldürdü.

Acımasız kişiliği ve savaş sanatındaki ustalığı ile dikkat çeken Kara Şaman Togay, uç bölgesinde Osman Bey'in yeni belalısı olacağının sinyalini böylece verdi.

Moğol belasını uç bölgesine getiren Kara Şaman Togay aslında kim? Papalık ajanları Kara Şaman Togay'ı Osman Bey'e karşı nasıl kullanacak? Osman Bey Moğol belasından kurtulmak için nasıl bir strateji kuracak? Kara Şaman Togay'ın gelişi Osman Bey'in Türk obalarını birleştirme planını nasıl etkileyecek?

FLATYOS GÜNAHLARININ BEDELİNİ ÖDEDİ

Savcı Bey ve Lena Hatun, Bayhoca'nın intikamını böyle aldı

Osman Bey, obadaki hainin ortaya çıkarılması için Flatyos'u konuşturmak istese de oğulları Bayhoca'nın ölümünden sorumlu adamı cezalandırmak isteyen Savcı Bey ve Lena Hatun, intikam almak için sabredemedi.

Flatyos'un tutulduğu kafesli çadıran giden Savcı Bey ve Lena Hatun, nöbetçi Baysungur'un tüm itirazlarına rağmen içeri girdi.

Sonunun geldiğini anlayan Flatyos'un "Ölene kadar ikinizin içinde açtığım yarayla yaşamaya mahkûm olacaksınız… Siz ölene kadar, ben de ölmeyeceğim… Kanlı bir ur gibi içinizde yaşayacağım… Her anınızda, her nefes aldığınızda… Çocuğunuzu her gördüğünüzde beni hatırlayacaksınız… Beni öldüremeyeceksiniz… Beni içinizde yaşatacaksınız…" sözleri ikiliyi çileden çıkardı.

Bu sözleri duyan Lena Hatun, "Cehennemde yanasın Flatyos… Oğlum için…" diyerek hançerini Flatyos'a sapladı. Ardından Savcı Bey de "Bay Hoca'm, yiğidim için…" dedi ve düşmanına öldürücü darbeyi vurdu.

Yarasının ölümcül olduğunu fark eden Flatyos'un son sözleri "Ah intikam… Ne tatlı bir düş… Uyanmak istemediğim bir rüya… Tadı damağımdan hiç çıkmayacak bir lezzet…" oldu. Flatyos'un ölümünün ardından Lena Hatun ve Savcı Bey gözyaşlarına hâkim olamadı.

BAYHOCA ŞEHİT DÜŞTÜ OBADA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Savaş meydanında Flatyos'un attığı oklarla vurulan Bayhoca, yaralı vaziyette obaya getirildi ancak şehit düştü.

Nikola'yı ele geçirmek isterken tuzağa düşen ve Bizans güçleri tarafından çembere alınan Osman Bey, kendisi geride kalarak Bayhoca ve diğer yaralıların obaya götürülmesi emrini verdi.

Savcı Bey, Flatyos tarafından yaralanan oğlu Bayhoca'yı obaya getirdi. Bayhoca ve diğer yaralıların tedavisi için oba halkı seferber olurken; Lena Hatun oğlunun başından bir an olsun ayrılmadı. Flatyos'un attığı oklar Bayhoca'nın vücudundan çıkarıldı ancak kanama bir türlü durdurulamadı.

Lena "Uyan oğlum, uyan, gözlerini kapatma. Gözlerini kapatma. Gitme oğlum! Gitme!" diyerek feryat ederken, Savcı Bey oğluna "Dayan yiğidim. Dayan. Pes etme sakın! Babanı böyle bırakıp gitme" sözleriyle seslendi.

Bayhoca'nın son isteği ile pusatı elinde ölmek oldu. Babasından pusatını isteyen Bayhoca, "Hakkınızı helal edin! Gazi olmak… şehadet" dedikten sonra kelime-i şehadet getirerek çok istediği şehitlik makamına erişti.