Kuruluş Osman Malhun Hatun kimdir? Osman Bey ile evlendi mi? Malhun Hatun'un çocuğu oldu mu? İşte hayatı

Kuruluş Osman Malhun Hatun kimdir sorusu hakkındaki araştırmalar artışa geçti. Dizinin hikayesine bu akşam bir tarihi karakter daha katılıyor. Yıldız Çağrı Atiksoy Kuruluş Osman'ın kadrosuna Malhun Hatun karakteriyle dahil oldu. Bu kapsamda önemli bir şahsiyet olan Malhun Hatun hakkında bilgileri öğrenmek isteyenler konu hakkında tarihi bilgileri kapsamlı bir şekilde öğrenmek istiyor. Peki, Malhun Hatun Osman Bey ile evlendi mi? Malhun Hatun'un çocuğu oldu mu? İşte hayatı

Giriş Tarihi 17 Şubat 2021, 15:48 Güncelleme 17 Şubat 2021, 15:51
Kuruluş Osman Malhun Hatun kimdir? Osman Bey ile evlendi mi? Malhun Hatun’un çocuğu oldu mu? İşte hayatı

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman'da bu akşama damgasını vuran karakterlerden birisi de Malhun Hatun olacak. Geçtiğimiz günlerde Bozdağ Film tarafından yapılan açıklamaya göre ünlü oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy'un dizinin kadrosuna Malhun Hatun karakteriyle katıldığı duyurulmuştu. Tarihi şahsiyet hakkında detaylı bilgileri öğrenmek isteyen izleyiciler ise konu hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Kuruluş Osman Malhun Hatun kimdir? Osman Bey ile evlendi mi? Malhun Hatun'un çocuğu oldu mu? İşte bilgiler...

MALHUN HATUN TARİHTE KİMDİR?

Malhun Hâtun, (ö. Kasım 1326), ikinci Osmanlı padişahı Orhan Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'nin 1280'de evlendiği ilk eşidir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi'in annesidir.

Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Malhun Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'dir. Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak gösterilmiştir.

Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunur. Osmanlı padişahlarının doğma büyüme yabancı kadınları sarayda Müslümanlaştırarak kendilerine eş yapma geleneği o dönemde olmadığı için Malhun Hatun'un Türk olduğu kesindir.

BALA HATUN KİMDİR?

Osman Gazi 1289 yılı civarlarında Şeyh Edebali'nin kızı Rabia Bala Hatun ile evlilik yaparak güç kazanmıştır. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

Erkek çocukları

Orhan Bey (1281 - 1362)
Çoban Bey (1283 - 1337)
Pazarlı Bey (1285 - 1311)
Alâeddin Paşa (1280[30] - 1331)
Hamid Bey (1288 - 1329)
Melik Bey (1290 - 1366)

YILDIZ ÇAĞRI ATİKSOY KİMDİR?

Yıldız Çağrı Atiksoy 1 Nisan 1986'da İzmir'de doğdu. İki yıl İzmir Ege Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi alan sanatçı daha oyunculuk eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi 'nde devam etti.

Savaşçı dizisinde Aslı Özkaynak karakterini canlandırdı. TRT 1'de yayımlanan Şampiyon dizisinde Suna karakterini canlandırdı.

KURULUŞ OSMAN 46. BÖLÜMDE NELER OLACAK?

"Yalnız değilsin Osman Bey!''

TARGUN KAÇMAYI BAŞARIYOR

Peşinde olduğu emanetleri eline geçiren ve Bala, Hazal, Lena hatunlarla birlikte Dündar Bey'i esir alan Targun; Kayı Obası'ndan kaçmayı başarır. Nikola'nın tuzağına düşen ve Bamsı Bey'le birlikte ölüm kalım savaşı veren Osman Bey, Malhun Hatun'un sürpriz desteği ile Bizans saldırısını savuşturur. Flatyos ve askerlerinin tuzağına düşen Savcı Bey ve oğlu Bayhoca ise son gücüyle direnmektedir.

MALHUN HATUN PLANLARI ALT ÜST EDİYOR

Türk kağanlarından gelen emanetlerin Targun'un eline geçmesi büyük şok yaratırken; Osman Bey emanetleri geri almak ve Bala Hatun başta olmak üzere tüm esirleri kurtarmak için zekice bir plan kurar. Malhun Hatun ve alplerinin desteği ise Nikola'nın planlarını değiştirmesine neden olacaktır.

NİKOLA'NIN YENİ PLANI NE OLACAK?

Malhun Hatun'un gelişi ve Osman Bey'e desteği dengeleri nasıl değiştirecek? Osman Bey, Bala Hatun'u ve esirleri kurtarmak için ne yapacak? Türk kağanlarının emanetlerini ele geçiren Targun, elindeki kozu nasıl kullanacak? Planları sekteye uğrayan Nikola nasıl pozisyon alacak? Savcı Bey ve Bayhoca'nın akıbeti ne olacak? Dündar Bey'in planı başarıya ulaşacak mı? Göktuğ, Targun'a engel olabilecek mi?

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ'a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman', atv ekranlarında çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.