Son dakika: Soner Sarıkabadayı ile Serdar Alaz arasındaki diyalog büyüdü: 'Tarifi zor' için dava

Son dakika haberi... Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Soner Sarıkabadayı'nın başı şu sıralar çalıntı şarkı olayı ile meşgul. Bir başka şarkıcı olan Serdar Alaz, Sarıkabadayı'nın 'Tarifi Zor' adlı eserinin 'Denge Şeve' adlı parçasıyla aynı olduğunu ileri sürerek dava açtı.

Giriş Tarihi 05 Şubat 2021, 07:01 Güncelleme 05 Şubat 2021, 09:24
Son dakika: Soner Sarıkabadayı ile Serdar Alaz arasındaki diyalog büyüdü: ’Tarifi zor’ için dava

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Soner Sarıkabadayı'nın başı şu sıralar çalıntı şarkı olayı ile meşgul.

Bir başka şarkıcı olan Serdar Alaz, Sarıkabadayı'nın 'Tarifi Zor' adlı eserinin 'Denge Şeve' adlı parçasıyla aynı olduğunu ileri sürerek dava açtı.

Şarkıcı Serdar Alaz, geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

"DENGE ŞEVE İLE AYNI"


Alaz, sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı'ya ait olduğu belirtilen 'Tarifi Zor' isimli eserin bir bölümünün, kendi bestesi 'Denge Şeve'yle aynı melodiye sahip olduğunu fark ettiğini söyledi.

Alaz, yayınladığı şarkıdan tam bir yıl sonra Sarıkabadayı'nın 'Tarifi Zor' isimli eserini yayınlandığını belirtirken, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'ne (MSG) başvurduğunu kaydetti.

Alaz, Bilim Teknik Kurulu tarafından eserlerin incelendiğini, kurul kararında iki eserin giriş müziklerinin iki ölçüsünün benzerlik gösterdiğinin tespit edildiğini belirtti.

YARGILANACAK


Soruşturma sonunda Soner Sarıkabadayı hakkında işleme ve umuma iletme haklarını ihlal ederek 'mali ve manevi hakları ihlal' suçunu işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

Sarıkabadayı, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

SUÇLAMAYI REDDETTİ


İfadesi alınan Sarıkabadayı; şikayetçiyi tanımadığını, 'Tarifi Zor' isimli eserini 2017 yılının başlarında bestelediğini, 2018 yılında yayınladığını, MSG'nin vermiş olduğu Bilim Teknik Kurulu raporuna itiraz ettiğini söyledi.

Her iki eser arasında bir benzerlik olmadığını, nasıl böyle bir rapor verildiğini anlamadığını açıklayan Sarıkabadayı, suçlamayı reddetti.