Irmak Ünal kimdir? Koronavirüsü yenen Irmak Ünal kaç yaşında, nereli, evli mi?

Gündemde Irmak Ünal kimdir? Sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılıyor. Koronavirüse yakalanan güzel oyuncu bunu atlatmış ve ağır şekilde geçirdiğini paylaşmıştı. Arkadaşının cep telefondan hastalığın bulaştığını düşündüğünü vurgulayan usta oyuncu Cihan Ünal’ın kızı Irmak Ünal yeniden gündem konusu oldu ve hayatına dair bilgiler de arama motorları üzerinden sıklıkla araştırılmaya başlandı. Korona virüsü yenen Irmak Ünal kaç yaşında, nereli, evli mi? Sorusunun merak edilen cevabını haberimizin içeriğinde derledik.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2020, 16:38 Güncelleme 17 Kasım 2020, 16:38
Irmak Ünal kimdir? Koronavirüsü yenen Irmak Ünal kaç yaşında, nereli, evli mi?

İÇİNDEKİLER

Pek çok dizi projesinde rol alan Irmak Ünal koronavirüse yakalandığından bu yana gündemde en çok araştırılan isimlerden biri oldu. Hastalığı ağır geçen ve hastanede de tedavi olan Irmak Ünal sosyal medyadan paylaşımlar yapmaya devam ederken yeni bir açıklamada da bulundu. Arkadaşının telefonundan bulaştığını düşündüğünü söyleyen Irmak Ünal, o gün başka iki arkadaşına daha hastalık bulaştığından bahsetti. Peki korona virüsü yenen Irmak Ünal kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte tüm detaylar…

OLDUM BİTTİ DİYENLERİ DİNLEMEYİN!

Ünal, yaşadığı anları ve bulaşma sürecini sosyal medyadan anlattı. Hastaneden taburcu olan oyuncu, "Virüsün bulaştığı ortam bir arkadaşımın evinde kahve sohbetidir. Ancak şu detay fark yarattı, telefonumu eline aldı ve uzun süre onda kaldı.

Sonrasından da ben telefonda görüşme yaptım. Bunun virüsün bulaşmasında çok büyük etken olduğunu düşünüyorum. O gün 2 arkadaşıma daha bulaştı ama ben ağır geçirdim" dedi.

Hastalığa karşı herkesi dikkatli olmaya çağıran Ünal, "Etrafta 'Bir şey yok. Oldum bitti' diyenleri dinlemeyin" dedi.

IRMAK ÜNAL KİMDİR?

Irmak Ünal, 15 Şubat 1977 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Babası tiyatrocu Cihan Ünal, annesi manken Sabiha Tarhan'dır. Babası daha sonra annesinden boşandı 1983 yılında sinema oyuncusu Türkan Şoray ile evlendi. O evliliğinden de Yağmur Ünal (d.1985 ) adında bir kız kardeşi oldu. İlkokul ve orta eğitimini Yükseliş Kolejinde okuyarak 1994 yılında mezun oldu. Ardından Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1998 yılında mezun oldu.

Üniversitede okuduğu yıllarda radyoculuğa merak sararak Radyo Bilkent'in kuruluşunda katkısı oldu. Daha sonra Radyo Mydonese'da kendi yapımcılığını üstlendiği programları sundu.

1998 yılında San Francisco'da Academy Of Art Üniversitesi'nde Sinema Televizyon Bölümü'ne başladı. 2002 yılında diplomasını aldı.

2000 yılında San Francisco'da Bela Union Theatre ile beraber, bir sezon boyunca Demon Industry isimli oyunla tiyatro sahnesinde boy gösterdi.

Yapımcısı Abdullah Oğuz ve Mahinur Ergun'un eserinden 2002 yılında çekilen"Kampüsistan" adlı dizide (Zeynep) karakterini canlandırarak tanındı. Dizide Kaan Urgancıoğlu, Göksun Çam, Tuğçe Kazaz, Engin Hepileri, Mete Horozoğlu, Engin Altan Düzyatan, İpek Değer, Kenan Bal, Alp Kırşan, Volga Sorgu gibi isimler rol aldı.

2004 yılında senaryosunu Mahinur Ergun'un yazdığı, müziklerini Gökhan Kırdar'ın yaptığı "Haziran Gecesi" adlı dizide Su Tarhan karakterini canlandırdı. Dizide başrollerde Özcan Deniz, Naz Elmas, Nebahat Çehre, Demir Karahan , Cevdet Arıcılar, Burcu Kara rol almıştır.

Ardından sırasıyla "Nehir" ve "Ahh İstanbul" dizilerinde rol aldı.

2007 yılında Mehmet Ali Erbil ile birlikte "Eyvah Çocuklar" adlı çocuk programını sundu.

2009 yılında çekimleri Alanya'da yapılan, senaryo ve yönetmenliği Ülkü Erakalın'dan olan ve Zeki Müren'in son 9 gününü anlatan "Çığlık Çığlığa Bir Sevda" adlı sinema filminde Ediz Hun, Selma Güneri, Tomris Oğuzalp, Özgür Özberk ile başrolde oynamıştır.

Irmak Ünal, Ağustos 2010 yılında Emre Karabacak ile evlendi ve 2017 yılında boşandı. Kayla (d.2011) adında kızı ve Vadi (d.2014) adında oğlu olmak üzere iki çocuğu vardır.