Elit İşcan'a cinsel istismar davasında oyuncu Efecan Şenolsun: Alkollüydüm, sadece omzuna dokundum

Elit İşcan'a cinsel saldırıda bulunduğu, hakaret ve küfür ettiği suçlamasıyla yargılanan Efecan Şenolsul'un 17 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Daha önce davada Efecan Şenolsun'un karavanda kendisini çektiğini ve "Öp beni" dediğini aktaran İşcan, karşılık alamayan Şenolsun'un kendisine hakaretler ettiğini iddia etmişti. Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasında tanıklar dinlendi. Duruşmada Efecan Şenolsun'un temas olayının sadece omzuna dokunmak olduğunu, cinsel tacizde bulunmadığını söylediği bilgisi aktarıldı.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2020, 11:26 Güncelleme 13 Kasım 2020, 11:39
Elit İşcan’a cinsel istismar davasında oyuncu Efecan Şenolsun: Alkollüydüm, sadece omzuna dokundum

İÇİNDEKİLER

Bir dönem internette yayınlanan "Yaşamayanlar" dizisinin setinde rol arkadaşı Elit İşcan'a cinsel saldırı ve hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan Efecan Şenolsun'un 17 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Elit İşcan, rol arkadaşı Efecan Şenolsun'un önce hakaret ve küfürlerine sonrasında ise iki ayrı noktada cinsel saldırısına maruz kaldığını açıklamıştı.

Söz konusu olayın ardından İşcan'ın şikayeti üzerine Şenolsun hakkında 'cinsel saldırı' ve 'alenen hakaret' suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı

."ALKOLLÜYDÜM SADECE OMZUNA DOKUNDUM"

Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dördüncü duruşmada tanıklar dinlendi.

Tanık Yeşim Girgin ifadesinde şöyle dedi: "Haziran 2018'de Oyuncular Sendikası'nda genel koordinatör olarak çalışıyordum. Elit telefonda yaşadıklarını anlattı. Biz kendisine avukat desteği verebileceğimizi söyledik. Oyuncular Sendikası olarak Efecan Bey'le de görüştük. Kendisi olay sırasında alkollü olduğunu kabul etti. Temas olayının sadece omzuna dokunmak olduğunu, cinsel tacizde bulunmadığını söyledi."

Duruşma 4 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

EFECAN ŞENOLSUN KİMDİR?

Efecan Şenolsun, 11 Eylül 1992 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Efecan Şenolsun'un kardeşi kendisi gibi oyuncu olan Melisa Şenolsun'dur. Lise'de ikinci siniftayken oyuncu olma hayaliyle İstanbul'a gitti. Ajansdan verdikleri metni oynadı ve işe girdi. Babasının isteği üzerine İzmir'e dönüp liseyi tamamladı. Sonra Bilgi Üniversitesini kazandı. Daha sonra 'Güneşi Beklerken'de oynadı. 'Bu Şehir Senindir' isimli kısa filmle festivallerden ödül aldı. 'Kocan Kadar Konuş'ta da konuk oyuncuydu. Kız kardeşi Melisa Şenolsun'da kendisi gibi oyuncudur. Oyunculuğu ve müziği tutku yapmış sporcu kimliği ile bilinen Efecan Şenolsun, aynı zamanda profesyonel boksördür.