Ahmet Arıman kimdir? Ahmet Arıman kaç yaşında, nereli, kiminle evli?

Hababam Sınıfı’nın unutulmaz karakteri Hayta İsmail’i oynayan Ahmet Arıman kimdir? Bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına katılan, 29 Ekim’e özel şarkı seslendiren Ahmet Arıman’ın hayatına dair bilgiler merak edilerek gündemde sıkça araştırılmaya başlandı. Peki Ahmet Arıman kaç yaşında, nereli, kiminle evli?

Giriş Tarihi 29 Ekim 2020, 16:04 Güncelleme 29 Ekim 2020, 16:04
Ahmet Arıman kimdir? Ahmet Arıman kaç yaşında, nereli, kiminle evli?

İÇİNDEKİLER

Hababam Sınıfı'nın hafızalara kazınan yüzü Ahmet Arıman, katıldığı televizyon programlarıyla gündem konusu oluyor. Bugün de konuk olduğu programla gündeme gelince izleyiciler hayatına dair bilgileri araştırmaya başladı. Ahmet Arıman kimdir? Ahmet Arıman kaç yaşında, nereli, kiminle evli? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

AHMET ARIMAN KİMDİR?

Ahmet Arıman, 1955 doğumlu müzisyen ve sinema oyuncusudur. Hababam Sınıfı'nda Hayta İsmail rolünü canlandırmıştır. Hâlen İstanbul'da çeşitli lokallerde müzisyenlik yapmaktadır.

Ahmet Arıman 27 11 1955 tarihinde İstanbul un fatih ilçesinde dünyaya merhaba diyen Ahmet arıman ,7 yıl sonra Bakırköy ilçesine taşınmışlardır,40 yılı aşkın süre Bakırköy'de yaşayan sanatçı ,orta okul yıllarında müziğe olan ilgisiyle çeşitli eğitim dershaneleri derken,
1972 yıllarında orkestra hayatına başlamıştır.

Bir turnede Münir Özkul ile çalışan sanatçı turne sonunda Hababam sınıfının Hayta İsmaili olur, ünlü yönetmen onu bu karaktere uygun görmüştür.
O dönemde arzu filmin en fazla beğenilen filmlerinde oynar,( gülen gözler,neşeli günler,bizim aile , sultan ) bunlardan bir kaçıdır .
Ertem eğilmezin vefatı ile sanki bir aile dağılmıştır ve artık bu tarz filmlerde çekilmez olur.

Sanatçımızı ,askerden gelmiş sahnesinde ,arkadaşlarına verdiği nasihatlerden cici kızlar benzetmesinden, ve daha bir çok film karesinden hatırlarız , güler ve duygulanırız.

Sahne çalışmalarına devam eden sanatçımız, festivallerde konserlerde ve çeşitli organizasyonlarda sevenleri ile buluşmaya devam ediyor.

Filmografi

Hababam Sınıfı - 1974

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - 1975

Bizim Aile - 1975

Hababam Sınıfı Uyanıyor - 1976

Hababam Sınıfı Tatilde - 1977

Gülen Gözler - 1977

Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor - 1978

Neşeli Günler - 1978

Sultan - 1978

Hababam Sınıfı Merhaba - 2003