Yeri göğü ona dar edecek! Uyanış Büyük Selçuklu 5. bölüm fragmanında hilelere bıçak kesiği vuruyor

TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları heyecanla izlenen Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde heyecan doruklara çıkıyor. Nizamülmülk tarafından hazırlanan planın ardından Batıniler tuzağa doğru çekildi. Sencer ise oraya gitmemek için büyük bir çaba gösterse de başaramadı. Bu esnada Tapar ile karşı karşıya geldi ve cenk sırasında yüzü açıldı. Fırsatı kaçırmayan Tapar kılıcını Sencer'in boynuna dayadı. Bölümün ardından yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu 5. bölüm fragmanında düşmanın hain hilelerine Melikşah son darbeyi vuruyor.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2020, 19:30 Güncelleme 25 Ekim 2020, 01:44
Yeri göğü ona dar edecek! Uyanış Büyük Selçuklu 5. bölüm fragmanında hilelere bıçak kesiği vuruyor

İÇİNDEKİLER

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde yaşanan son gelişmeler izleyiciler tarafından merakla takip ediliyor. Nizamülmülk'ün kurduğu planlar neticesinde Batıniler kendilerine kurulan tuzağa yürüdü.Batınilerden aldığı istihbarat neticesinde Andreas, askerlerini öldüren Melikşah'tan intikam almak için Kuvel civarında gizlenen özel birliği kılıçtan geçirdi. Bölüm sonrası TRT 1 ekranlarında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu 5. bölüm fragmanında hileler birer birer sonlanıyor.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Nizamülmülk'ün tertibi sonrasında, Batıniler kendilerine kurulan tuzağa çekilmişler, Sencer oraya gitmemek için ne yapsa da başarılı olamamış, Tapar'la karşı karşıya gelmiş ve vuruşmada yüzü açılan Sencer'in boynuna Tapar'ın kılıcı dayanmıştı.

Tapar'ı durduran hamle kimden gelecektir? Sencer, Batınilerle giriştiği mücadelenin en kritik eşiğinde yoluna devam edebilecek midir?

Batınilerden aldığı istihbarat neticesinde Andreas, askerlerini öldüren Melikşah'tan intikam almak için Kuvel civarında gizlenen özel birliği kılıçtan geçirmişti. Baskına uğrayan özel birlikten bir kişi sağ kalmıştı. O da Melikşah'ın hassa askeri Yalman'dı.

Yalman çetin bir yolculuktan sonra Isfahan'a varmayı başarmıştı. Yalman, Hasan Sabbah'ın ihanetini ayyuka çıkarabilecek midir? Hasan Sabbah, Yalman'ın kendini ele vermesini engelleyebilecek midir? Melikşah özel birliğin intikamını nasıl alacaktır?

Isfahan meydanında derin ilmiyle Batıni daisini mağlup eden Gazali, halkın ve dahi İbn-i Attaş'ın dikkatini üzerinde toplamıştı. Davalarına karşı açıktan açığa bayrak açan bu genç âlime karşı Attaş'ın tutumu ne olacaktır?

İbn-i Attaş, Gazali'yi bertaraf etmek için nasıl bir strateji izleyecektir? Nizamülmülk, Gazali'yi Batınilerden koruyabilecek midir? Gazali'nin akıbeti ne olacaktır?

Diğer yandan geçirdiği elim kazanın sonrasında Elçin'in sanrılarıyla boğuşmak zorunda kalan Terken'in doğumu erkenden başlamıştı. Uzun ve sancılı geçen doğum sonunda Terken Hatun'u ve Melikşah'ı neler bekleyecektir?