Kuruluş Osman'da kendine hayran bırakmıştı, şimdi ise sürpriz projenin kahramanı olacak! İşte fragman…

ATV’nin izlenme rekorları kıran dizisi Kuruluş Osman'da kendine hayran bırakan isim şimdi sürpriz bir projede kahraman olmaya hazırlanıyor. Fragmanı yayınlanan ve izleyicileri oldukça heyecanlandıran yeni film projesinde Kuruluş Osman’da hayran kitlesini arttıran Yurdaer Okur yer alıyor. Peki Yurdaer Okur’un rol aldığı yeni filmin adı ne? Bu haber ile birlikte Yurdaer Okur’un hayatına dair merak edilen bilgilerin yanıtı da haberimizin içeriğinde yer alıyor.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2020, 16:51 Güncelleme 13 Ekim 2020, 16:51
Kuruluş Osman’da kendine hayran bırakmıştı, şimdi ise sürpriz projenin kahramanı olacak! İşte fragman…

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman'da Balgay karakterine hayat veren Yurdaer Okur'un yeni film projesi oldukça dikkat çekti. Yayınlanan fragmanla birlikte daha da merak edilen filmde Yurdaer Okur'un yine kendine hayran bırakması bekleniyor. Kuruluş Osman'daki başarılı rolünden dolayı yine fırtınalar estirecek mi? Arama motorları üzerinden sıkça sorgulanmaya başlanan Yurdaer Okur'un hayatı ile ilgili detayları de derledik.

SON KALE: HACIBEY KONUSU NEDİR?

Defne Samyeli'nin kızı Deren Talu'nun başrolünü deneyimli aktör Yurdaer Okur'la paylaştığı dönem filmi Son Kale: Hacıbey'den ilk fragman sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Odessa Film Stüdyosu'nun yapımcılığını üstlendiği Ukrayna ile ortak yapımın yönetmen koltuğunda ise Konstantin Konovalov oturuyor.

18. yüzyıl sonlarında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı sırasında geçen filmde, Hacıbey Kalesi'ne yapılan kuşatmaya odaklanılıyor. Filmde, kuşatma sırasında esir alınan Ahmet Paşa ve kız Fatma'nın kurtulmak için verdiği mücadele konu ediliyor.
Filmin oyuncu kadrosunda Kuruluş Osman dizisiyle hayranlarını ikiye katlayan Yurdaer Okur ile Deren Talu'ya Alexander Sokolov, Irakli Maruashvili, Ekaterina Shevchenko, Oleg Simonenko, Alexander Polovets, Georgy Deliev, Dmitry Rybalevsky gibi isimler eşlik ediyor.

Son Kale: Hacıbey 15 Ekim'de Ukrayna'da, 23 Ekim'de Türkiye'de gösterime giriyor.

YURDAER OKUR KİMDİR?

Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 tarihinde Rize'de dünyaya gelmiştir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezundur. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuar'ında yüksek lisans yapan Yurdaer Okur, 1999 yılında Genco Erkal ile tanışarak Dostlar Tiyatrosu'na girdi ve Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı.

2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda dışarıdan oyuncu olarak görev yaptı. Yurdaer, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na atandı. Bu zamana kadar pek çok oyun da yönetmiş olan Yurder Okur, ilk olarak Ferhunde Hanımlar dizisi ile ekran karşısına geçti.

Yeter, Kurtlar Vadisi Pusu, Karadayı, Reaksiyon, Türkan(sinema) Labirent, Kılıç günü, Sakarya Fırat, Köprü, Kısık Ateşte 15 Dakika, Kabuslar evi, Gen, Aşk Oyunu, Belalı Baldız, Aslı ile Kerem, Sır çocukları, Çifte Bela, Tatlı Hayat, Evdeki Yabancı, Üzgünüm Leyla, Ferhunde Hanımlar ve Dadı gibi yapımlarda rol alan Yurdaer Okur, şimdilerde Atv ekranlarında yayınlanmakta olan Kuruluş Osman adlı dizide Balgay karakterine hayat vermektedir. Yurdaer Okur, 1.74 metre boyunda, 68 kilo ve Akrep burcudur.